— Det strømmer inn med gratulasjonsmeldinger fra kjente og ukjente. Det er folk jeg ikke kjenner som skriver at de begynte å grine da de hørte sangen min på tv. Jeg forsøker alltid å svare når jeg får hyggelige meldinger. Det har jeg lyst til å gjøre nå også, sier 24-åringen fra Lyngdal.

Se tv-opptredenen fredag i videoen over!

Steg ut i det uklente

Spol tilbake til tidlig fredagskvelden på TV2. Inn på scenen kommer Cecilie Person Bruserud i svart kjole og hvite joggesko. Foran seg har hun fire anerkjente musikere som skal bedømme om sangen hennes er god nok til å ta henne videre i den populære musikk-konkurransen «The Voice».

— Jeg følte jeg hadde tatt et steg ut i noe jeg ikke var vant til eller trygg på. Jeg måtte konsentrere med om ikke å tenke på dommerne, men heller konsentrere meg om publikum og sangen, sier Bruserud til Fædrelandsvennen.

To minutter senere har alle dommerne snudd seg mot 24-åringen fra Lyngdal. De har stjerner i blikket, bokstavelig talt. Med Corinne Bailey Rae-hiten «Just Like a Star» høstet hun anerkjennelse fra alle de fire dommerne.

Overveldende

Hjemme i Lyngdal satt bestemor med Ipaden i fanget og begynte å gråte. I Bergen, hvor 24-åringen til daglig jobber som kontaktlærer, satt 62 førsteklassinger foran tv-skjermen og heiet fram læreren sin.

— Det er litt overveldende det hele, sier Bruserud et par timer etter at forestillingen er over.

Musikken har alltid vært en stor del av henne. Hun har sunget i kor og grupper. Nå har hun lyst til å utforske mulighetene som soloartist. Etter at hun var ferdigsunget fredag kveld, kunne hun velge og vrake i mentorer. Lene Nystrøm, Sondre Lerche, Tommy Tee og Espen Lind sto alle til disposisjon for sangeren fra Lyngdal.

Mentor fra nord

Hun valgte Espen Lind.

— Kveldens opptreden var en kick-start i så måte. Jeg er veldig heldig som har fått Espen Lind som min mentor videre i programmet. Nei....åhhh, avbryter hun seg selv og begynner å le.

- Hvorfor Espen Lind?

— Selv om han har vært med på utrolig mye er han veldig jordnær. Han inspirerer meg. Nå blir det opp til oss å se hva han kan få til med stemmen min fremover. Jeg håper han kan hjelpe meg å bevare uttrykket mitt og stemmen oppi det hele. Jeg tenker at når han ser kvaliteter i meg, så må det være noen andre der ute jeg klarer å nå fram til, sier Bruserud.