«De hellige krigerne i Kaukasus utfører ikke militære angrep mot USA. Vi kjemper mot Russland, som er ansvarlig ikke bare for okkupasjonen av Kaukasus, men også for monstrøse forbrytelser mot muslimer», skriver opprørsgruppen Emiratet Kaukasus i en pressemelding.

Gruppen er ledet av Doku Umarov, som er regnet som Russlands mest ettersøkte mann. Umarov er en av de siste gjenlevende lederne fra det tsjetsjenske opprøret på begynnelsen av 1990-tallet.

I pressemeldingen understreker islamistgruppen samtidig at Umarov har innført et forbud mot angrep på sivile mål. Samtidig hevder gruppen at USA heller bør rette sin mistanke mot den russiske etterretningstjenesten.

To brødre med tsjetsjensk opphav, 19 år gamle Dzjokhar og 26 år gamle Tamerlan Tsarnajev, er mistenkt for å ha stått bak terrorangrepet mot Boston maraton mandag. Tre ble drept og over 170 såret i angrepet. Dzjokhar ble fredag pågrepet og ligger nå alvorlig såret på sykehus, mens Tamerlan ble drept i en konfrontasjon med politiet natt til fredag.

Ifølge politikilder undersøker etterforskerne nå om Tamerlan Tsarnajev kan ha vært i kontakt med ekstremister under et langvarig opphold i Russland i fjor. (©NTB)