Rapduoen Mats Melbye og Thomas Pedersen var utvilsomt cupshowets mest populære, og svarte med å spille alle sine radiohits. Foto: Jan-Erik Stiland
Fremadstormende Dreamon fikk jobben med å varme opp publikum før hovedartistene kom på scenen. Det gjorde han bra. Foto: Jan-Erik Stiland
Isak Heim, kjent som Idol-Isak, hadde mange fans blant tilskuerne på torvet. Foto: Jan-Erik Stiland
Thomas Pedersen i Cir.Cuz hadde ingen problem med å få opp stemningen blant regntunge publikummere på torvet lørdag kveld. Foto: Jan-Erik Stiland
Stemningen var stor på cupshowet. Foto: Jan-Erik Stiland
Hylende, unge fotballspillere skapte meget bra stemning på torvet lørdag. Foto: Jan-Erik Stiland
Idol-Isak hadde med seg eget band til Kristiansand og cupshowet. Foto: Jan-Erik Stiland
Daglig leder av PlussbankCup, Paul Richardsen, foretok den formelle åpningen av cupen. Foto: Jan-Erik Stiland
Det gjorde han sammen med representanter fra fire av landene som deltar i turneringen. Foto: Jan-Erik Stiland
Sprekt: Det var lite å si på kreftene og kroppsbeherskelsen til turngruppa fra Kenya. Imponerende! Foto: Jan-Erik Stiland
De viste også hoppetaukunster få hadde sett maken til... Foto: Jan-Erik Stiland

KRISTIANSAND: — Vi har lyst å prøve å sette ny lydrekord i Kristiansand sentrum. Er dere med, ropte Mats Melbye, en av rapperne i den norske duoen som har gjort stor suksess med blant annet singelen "Radio".

Svaret var høyfrekvent og høylytt. Dette var gruppa tilskuerne hadde trosset regnet for å oppleve.

Med taktfast sang, klapping og ikke minst hopping, ble det stor stemning foran scenen ved domkirken.

Gledet seg

Også Idol-Isak, eller Isak Heim, som den unge trønderen heter, hadde sine fans. Han gledet seg til å spille i Kristiansand for første gang.

— Det er aller første gang jeg er her faktisk, så det blir artig. Det ser ut som det er mange folk her, selv om det regner. Det lover bra, mente Heim.

Han hadde med seg eget band til cupshowet, og spilte flere kjente coverlåter. På lur hadde han også historien om en noe trøblete fotballfortid.

— Jeg vet ikke hvorfor, men uansett hvor vi var på cup, så havnet vi i trøbbel med de andre lagene. Men det var selvfølgelig bare de andre på laget som laget bråk, sier han med et lurt smil.

Turnoppvisning

Starten av showet var noe så utradisjonelt som en fantastisk oppvisning i turn og kroppsbeherskelse fra ei kenyansk gruppe. Det var ikke få måpende ansikter å se blant de unge tilskuerne, der det ble laget menneskelige pyramider og ikke minst vist noen spesielle måter å hoppe tau på.

— Med tanke på været er det egentlig godt med folk, sa daglig leder i PlussbankCup, Paul Richardsen, da han tok en kikk utover folkemengden like før showet.

Likevel var det nok snaut halvparten av mengden på rundt 5 000 tilhørere som tradisjonelt finner veien til torvet i starten av turneringen.

Det så ikke ut til å hemme de som var tilstede, og skapte stemning og lyd så det holdt.