38 år gamle Marita Strøm ble drept natt til 4. september 2004 i Sulaymaniya i Irak. Hennes to eldste barn satt i bilen og ble vitne til drapet, som ektemannen Osman Omer Osman ble dømt til livsvarig fengsel for.

Elleve innsatte ved Zirga-fengselet i Dohuk i Nord-Irak gravde en 80 meter lang tunnel uten å bli oppdaget. De skal ha rømt tidlig søndag morgen, og irakiske myndigheter bekrefter overfor Utenriksdepartementet at Osman var blant dem som rømte.

— Vi har fått en muntlig bekreftelse på at det har vært en rømming fra fengselet. Ifølge de opplysninger vi fikk, er Osman en av dem som har rømt, sier pressevakt i UD, Marte Lerberg Kopstad, til adressa.no.

Norske myndigheter har fått «forsikringer» om at dødsdommen ikke skal fullbyrdes, at han blir sittende i fengsel livet ut.

De fleste av fangene skal ha hatt dødsdom på seg.

— Det er ingen som er pågrepet etter at de gravde tunnelen, selv om vi satte inn store ressurser. De etterlot ingen spor med tanke på hvordan de gravde tunnelen. Vi er overrasket, sier fengselsdirektør Sagvan Jameel ved Zirga-fengselet i en pressemelding, ifølge ekurd.net, en uavhengig kurdisk nyhetsportal. (©NTB)