— Angrep utført av NATO som fører til tap av sivile liv og ødeleggelser på siviles eiendom, kan ikke under noen omstendighet rettferdiggjøres eller aksepteres, sa Karzai om angrepet i Logar-provinsen sør for Kabul.

Ifølge NATO ble kun opprørere drept i onsdagens angrep, men afghanske tjenestemenn femholder at flere av de drepte var sivile landsbyboere. Etter at lokalt politi oppga at 18 sivile var drept, deriblant kvinner og barn, har den NATO-ledede ISAF-styrken besluttet å granske nærmere hva som faktisk skjedde.

Den afghanske presidenten ga også uttrykk for dyp sorg over tapet av sivile liv både i NATO-angrepet og i et dobbelt selvmordsangrep i Kandahar. Minst 20 personer ble drept og 50 såret i angrepet, som skjedde i nærheten av en NATO-base i Kandahar onsdag.

Karzai kom med sin fordømmelse av NATOs luftangrep samme dag som USAs forsvarsminister Leon Panetta ankom Afghanistans hovedstad Kabul. Der skal han møte en rekke tjenestemenn fra både USA, NATO og Afghanistan.

Det er fjerde gang Panetta er i Afghanistan, og av sikkerhetsgrunner var ikke torsdagens besøk varslet på forhånd. (©NTB)