KRISTIANSAND: — Jeg skal ta en prat med Start i løpet av kort tid, så får vi se hva det blir til. Jeg er veldig usikker på hva jeg skal gjøre. Jeg tenker hardt for tiden, sier Sondre Tronstad til Fædrelandsvennen.

18-åringens kontrakt med Start går ut etter denne sesongen, men det er i øyeblikket høyst usikkert om Starts største fotballtalent er i gult og svart drakt når sesongen 2014 starter. Fædrelandsvennen har tidligere skrevet om interesse fra utlandet. Ambisiøse Tronstad, som blant annet har et stort mål om å spille på a-landslaget, bekrefter at minst en klubb utenfor Skandinavia har forhørt seg om ham.

— Det er ikke noe konkret foreløpig. Jeg er åpen for alt egentlig. Jeg trives godt her, men jeg må spille. Jeg har startet et par kamper og fått noen innhopp, men jeg ønsker å spille mer, sier Tronstad, som totalt har spilt 293 minutter eliteseriefotball fordelt på fire starter og fem innhopp.

Diskuterer med faren

— Jeg håper han har lyst til å bli værende. Med de ferdighetene, den fotballklokheten og treningsviljen så tror vi at han skal utvikle ham til en toppspiller i Norge. Samtidig skjønner jeg at han må tenke seg om. Kamparena og spilletid er viktig, det synes vi også. Men det finnes det mange gode løsninger på hvis han bestemmer seg for å bli, sier assistenttrener i Start, Robert Hauge.

Han tenker i første rekke på et utlån dersom utsikten til spilletid ikke endrer seg inn mot neste sesong.Tronstad forklarer at faren Frank er den han diskuterer fotballfremtiden mest med, men også agenten Jim Solbakken gir ham råd.

Solbakken sa til Fædrelandsvennen tidligere i sommer at så lenge Tronstad spiller i Start, så er ikke fremtiden et stort tema. Da blir han i Start.

Vil tilbake på landslaget

Torsdag hadde Tronstad en lang prat med assistenttrener Robert Hauge.

— Vi snakket mest om Start 2-kampen mot Jerv. Men vi snakket også litt om at jeg ikke må bli frustrert og utålmodig, sier Tronstad.

— For utsiktene til mye spill er kanskje ikke de beste, nå som Heikkinen har kommet?

— Kanskje ikke, men jeg får bare jobbe hardt. Konkurransen på midtbanen er enorm nå. Det er der vi har flest spillere, sier Tronstad, som ikke vet når han kommer til å ta en avgjørelse vedrørende sin fotballfremtid.

— Jeg får ta det litt som det kommer, sier 18-åringen fra Tveit, som også har mistet plassen på G18-landslaget.

— Han konkurrerer med mange gode midtbanespillere, sier G18-landslagstrener Bård Flovik.

— Det er selvfølgelig veldig kjedelig. De sa de skulle prøve ut nye spillere og at jeg hadde prestert litt ujevnt i de siste kampene. Jeg vil alltid spille på landslaget og blir enda mer motivert til å jobbe enda hardere for å være med hver gang, sier Tronstad.