Den bedragerisiktede kvinnen i 30-årene ble fredag fremstilt for varetektsfengsling i Aust-Agder tingrett.

– Vi begjærer henne fengslet på grunnlag av gjentakelsesfare. Vi mener at hun vil begå nye bedragerier dersom hun ikke fengsles, sier politiadvokat Håvard Ryengen i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Fengslingsmøtet startet klokka 13 og var over etter en halvtime.

Ved 15-tiden fredag kom kjennelsen fra Aust-Agder tingrett. Der fikk politiet medhold i at kvinnen kan holdes fengslet i fire uker.

«Etter rettens oppfatning er siktede inne i en aktiv kriminell periode slik at varetektsfengsling anses påkrevd for å hindre at hun begår nye straffbare handlinger», konkluderer retten.

Ønsket å bli fengslet

Kvinnen samtykket til å bli fengslet.

– Hun samtykker til fengsling, fordi hun synes det kan være greit å slippe unna presset fra media. Hun har blitt oppsøkt hjemme og har hatt det tungt i det siste, sier kvinnens advokat, Ole Joakim Devold.

Saken har i det siste fått mye omtale i flere medier, som har intervjuet en rekke personer som mener at de har blitt lurt til å yte kvinnen økonomiske goder.

Kvinnens forsvarer, Ole Joakim Devold. Foto: Erlend Olsbu

Gamle forhold

Devold ønsker ikke å kommentere politiets påstand om at det er fare for at hun vil begå nye bedragerier.

– Det ønsker jeg ikke å gå inn på, ettersom hun samtykker til fengsling. Men jeg vil fremheve at flere av de nye forholdene er ting politiet har vært kjent med siden hun satt fengslet i august, sier forsvareren.

Kvinnen ble i august løslatt etter to uker i varetekt. Hun var da siktet for fire straffbare forhold. Disse forholdene har kvinnen erkjent og beklaget.

Kvinnen er nå siktet for ytterligere åtte forhold, sju bedragerier og en trussel. Fire av forholdene skal ha skjedd etter at kvinnen ble løslatt i sommer.

– Hun erkjenner straffskyld for ett nytt tilfelle av bedrageri, hvor hun fikk 30.000 kroner for en båt, sier Devold.

Politiadvokat Håvard Ryengen i Agder politidistrikt. Foto: Erlend Olsbu

Nekter for trussel

De andre forholdene dreier seg om en snaptchat-trussel mot en ekskjæreste, ett bedrageri i forbindelse med et hus og ett bedrageri i forbindelse med overtakelse av en hund.

– Hun nekter et hvert kjennskap til denne trusselen. Den er sendt fra et telefonnummer som politiet mener har tilhørt henne, men hun kjenner ikke til dette nummeret. Jeg har nå bedt politiet om å undersøke samtaledata for å komme til bunns i dette, sier Devold.

Ga seg ut for å være lege

I snapchaten som ble sendt til kvinnens ekskjæreste truet avsenderen med å sende kriminelle for å «ta» mannen.

– Siktede har ingen formening om hvem som kan ha sendt denne meldingen, sier Devold.

Kvinnen i 30-årene har tidligere erkjent å ha gitt seg ut for å være en lege som jobbet ved Sørlandet sykehus. Kvinnen, som ikke har noen inntekt eller formue, har aldri jobbet som lege.

Den siktede kvinnen ble pågrepet i leiligheten til en mannlig bekjent i Kristiansand torsdag. Politiet skal da ha vært på utkikk etter henne i flere dager og etterlyste henne internt i politiet.

– Hun har ikke forsøkt å holde seg skjult for politiet, sier Devold.