DUNDEE UNITED — CELTIC 1-4

Ronny Deilas lag var store favoritter i bortemøtet med bunnlaget Dundee United fredag kveld.

4-1-seieren gjør at Celtic topper skotsk Premier League med 49 poeng, seks mer enn Aberdeen med like mange spilte kamper.

– Det er alltid vanskelig å score fire mål på bortebane. Vi kunne til og med ha scoret flere. Det var en god prestasjon og et godt resultat, sa Ronny Deila etter kampen, ifølge avisenThe Scottish Sun.

– Kampprogrammet har vært litt lettere etter jul. Det gir oss mer energi. Nå har vi noen viktige måneder i vente, la Deila til.

Stefan Johansen spilte fra start for Celtic som tok ledelsen ved Leigh Griffiths etter 21 minutter. Jozo Simunovic doblet ledelsen seks minutter senere, kroatens første mål for Celtic.

PERLE: Her scorer Kris Commons Celtics fjerde mål. Foto: NTB scanpix

Dundee United reduserte til 1-2, og dermed var det en viss spenning foran den andre omgangen som startet med at vertene ropte på straffespark. I stedet kontret Celtic inn 3-1, og igjen var Griffiths målscorer.Etter 56 minutter var all spenning over da Kris Commons la på til 4-1. Og hvilken scoring det var! Stuart Armstrong la inn til Commons, som akrobatisk banket ballen i mål på Lionel Messi-vis.

Riku Riski spilte fra start for Dundee United. Han meldte nylig overgang fra Rosenborg.