Håndballsesongen går mot slutten her hjemme. Lise Løke og hennes lagvenninner i Levanger avslutter serien lørdag borte mot Gjerpen. 23-åringen er den yngste av de håndballspillende søsknene Løke, der landslagsbror Frank (28) må vente noen uker før hans Amicitia Zürich har ferdigspilt serien, og Løke kan bli seriemester. Storesøster Heidi Løke (24) i danske Aalborg skal være med på minst to kvalifiseringskamper mot Team Tvis Holstebro, for å unngå nedrykk. Den første spilles søndag.— Vi er syv søsken, fem spiller håndball og fire av oss er strekspillere, sier Lise Løke.Hun forteller at brødrene Trond (29) (strekspiller) og Fredrik (26) (høyrekant) har valgt et litt lavere nivå, i 4.-divisjonsklubben Kodal i Vestfold. De begynte å spille håndball bare for to år siden. Broren Morten (30) er aktiv i fotball. Minstebror Daniel (18) er mest glad i musikk. For tre av søsknene i den store søskenflokken er det kun topphåndball som gjelder. Lise har allerede fått ny kontrakt med Storhamar, som kan ta bronse i serien. Heidi er ønsket av Larvik, mens broren Frank i fremtiden skal spille for tyske Flensburg.- Jeg kommer trolig til å ta ett år til i Sveits først, forteller Frank. Han er lånt ut fra Grasshoppers til Amicitia, som leder serien.

Frank foran.

— Hvem har inspirert hvem i familien? - Vi har en farfar, Finn Løke, som alltid har vært svært aktiv i idrett, ikke minst i langrenn. Pappa Arnt skryter av at han har vært fotballkeeper, men når det gjelder håndball, var det Frank som startet først, sier Lise.Hele gjengen begynte sin karriere i sandefjordsklubben Runar, men snart kom tilbudene, og de flyttet vekk.

Mye ball.

— Selv om det ikke har gått så veldig bra med Aalborg denne sesongen, føler jeg at det har gått bra for min egen del, sier Heidi Løke. Hun fikk barn for snart åtte måneder siden, og det tok litt tid før hun ble sitt gamle jeg igjen.- Blir det mye håndballprat når familien er samlet?- Ja. Vi tilhører en familie som er veldig sportsinteressert, sier Heidi Løke, som selv er samboer med trener Leif Gautestad.Frank er den av søsknene som har nådd lengst, med 131 landskamper for Norge. Også Heidi står bokført med fire landskamper. - Jeg har fortsatt ambisjoner om landslagsspill, sier hun.

Alle på strek.

— Hvorfor er så mange blitt strekspillere?- Tror det er en tilfeldighet. Jeg var bakspiller før, men Larvik-trener Karl Erik Bøhn, som var lærer på Toppidrettsgymnaset i Sandefjord, rådet meg til å begynne på streken, opplyser Heidi.- Jeg sto i mål en periode, og var også bakspiller, kommer det fra Frank. - Får du sett dine søsken i spill noen ganger, Lise?- Mest på TV. Jeg følger med når Frank spiller landskamper, og gleder meg til å se ham i aksjon i OL-kvalifiseringen.