Alle midler, deriblant stevnemøter med spillerne, tas i bruk.

– Vi ligger tynt an. Vi trenger raske penger for at vi ikke spiller 1. divisjon neste sesong , sier styreleder Beate Gamst Sjåland.

Et av flere forsøk på å få inn penger er at privatpersoner, bedrifter eller andre kan by på et stevnemøte med Ørn-spillerne.

Mandag ble auksjonen åpnet på Ørns hjemmeside, men foreløpig har bare én spiller fått bud på seg.

– Minstebudet er 3000 kroner, og vi er klar over at vi ikke kan få inn så mye penger på dette. Men i nøden spiser selv fanden fluer, og det er det vi må gjøre nå. Alle muligheter må benyttes. Dette handler ikke bare om et tradisjonelt stevnemøte, men spillerne kan holde foredrag om alt fra hvordan det er å være toppseriespiller via kosthold til treningsmetoder. Det er mange spennende jenter på laget som har masse interessant å fortelle , sier Sjåland.

Bruker Facebook og SMS

Lisenskravet er solekart, og klarer ikke Ørn å vise til positiv egenkapital innen 31.desember, er degraderingen et faktum.

– Vi har flere jern i ilden, og både spillere, trenere, støtteapparat og andre med hjerte i klubben står på. Vi jobber mot tidligere og nye sponsorer, mot privatpersoner. SMS-aksjoner, Facebook-aksjoner, ja egentlig alt vi mener som kan gi oss støtte , sier Sjåland, som ikke er i tvil om at Ørn har lidd veldig under at det ikke har vært noen hovedsponsor for laget.

På kontoret til Ørn sitter Autumn Browning som er ansatt på markedssiden. Hun forteller om en tung jobb.

Gode juniorer og lojale spillere

– Vi ringer og ringer, men blir ikke akkurat nedringt av folk som vil støtte. Men jeg håper næringslivet og andre ser nødvendigheten av at Ørn blir i toppserien, sier hun.

Raske penger krever enkle midler, og derfor må det ikke være ting som krever for mye organisatorisk.

– Vi jobber også mot at vi kan få forskuttert penger, men det er heller ikke enkelt, sier Sjåland.

– Rakner Ørn hvis det blir 1. divisjon?

– Nei, det skjer ikke. Vi har gode juniorer (spilte NM-finale i år), og mange lojale spillere. Men vi kan ikke forvente at alle blir med oss ned. Mange er landslagsaktuelle, og disse vil selvfølgelig spille på høyest mulig nivå. Det forstår jeg, sier styrelederen.