ALVORLIG SKADET: Branimir Poljac risikerer å bli lam på grunn av skadene han pådro seg i en bilulykke forrige lørdag. Foto: Digitalsport
AUTO FOTO SENDT TRÅDLØST DIREKTE FRA KAMERA, obs på filstørrelse, bildet er ikke behandletFoto Dag W. Grundseth Foto: Grundseth Dag Wessel
Fornebu 20100405.Stabæks trener Jan Jönsson ble sendt opp på tribunen av dommer Kjetil Sælen under eliteseriekampen mellom Stabæk og Tromsø på Telenor Arena, Fornebu, mandag kveld. Kampen endte 0-1.Foto: Christian Thomassen / Scanpix Foto: Scanpix
lsk

Statistikksenter Eliteserien:

Det ble en sjansefattig og målløs affære da Lillestrøm og Stabæk møttes på Åråsen. Men for Daniel Nannskog betyr en tidligere lagkamerats helse langt mer enn poeng eller seier.

— Jeg klarte ikke gjøre mål i dag, men har en hilsen til Branimir, sa Stabæk-spissen Daniel Nannskog og viste frem t-skjorten med følgende budskap: «Kämpa Branni» .

Den tidligere Stabæk-spilleren Branimir Poljac var innblandet i en alvorlig bilulykke i Tyrkia forrige uke. 25-åringen, som nå spiller for Konyaspor, risikerer å bli lam.

- Fotballen betyr veldig lite når sånne saker skjer. Hele laget tenker veldig mye på ham. Det er nesten så jeg begynner å gråte når jeg tenker på det. Han er en nær venn av alle på laget, det er fryktelig. Jeg håper han kjemper, kjemper og kjemper på sykehuset, og at han blir frisk - eller så frisk han kan bli , sier Daniel Nannskog.

— Jeg tar fotballen superalvorlig og derfor var det nyttig for meg å klare å skille litt og se hva som virkelig er viktig, at Branimir blir frisk og ikke om vi tar poeng i Tippeligaen. Han er en personlig venn av meg og nå gleder jeg meg til vi får besøke ham så jeg får gitt ham en stor klem. Jeg skal gjøre alt jeg kan for at han kan bli så frisk som mulig, sier Nannskog, som har fått rapporter om at Poljac kan røre armene sine noe.

Video: Høydepunkter LSK - Stabæk 0-0

<b>Lillestrøm-Stabæk: Høydepunkt</b>

Målløst

Etter en god start på kampen fra begge lag, dabbet tempoet av utover omgangen og ingen av lagene maktet å spille seg til de store sjansene før dommer Svein Oddvar Moen sendte lagene i garderoben for å hvile.

Gjestene fra Stabæk ropte på straffe etter 15 minutters spill, da Espen Hoffs innlegg gikk via Lars Kristian Eriksens arm og ut over dødlinja, men Moen nøyde seg med å dømme corner. Hjemmelaget kom nærmest da Tarik Elyounoussi ble spilt gjennom og satte ballen rett i fanget på Jon Knudsen fra skrå vinkel.

Lite å gjøre

Etter hvilen fortsatte lagene i samme mønster – mye kriging og kjemping, men uten sjanser foran målene. Knudsen og keeperkollega Stefan Logi Magnusson på motsatt banehalvdel hadde lite å gjøre.

Først i det 73. minutt skjedde det noe. Da fikk først Elyounoussi en skuddsjanse fra 16 meter som gikk rett på Knudsen, før Daniel Nannskog fikk i vei et hardt skudd fra 20 meter som Magnusson reddet greit.

Web-TV:

Tok over

Tre minutter senere fikk Stabæk en god overgang som endte med et brukbart avslutningsforsøk fra Johan Andersson, men keeper Magnusson reddet forholdsvis greit. Bare minuttet etter førte Eriksen op langs Lillestrøms venstreside og spilte Elyounoussi flott fri alene i Stabæk-feltet, men den ellers så ballsikre unggutten fikk ikke kontroll over ballen.

De siste ti minuttene tok gjestene kommandoen og hadde ballen mest. Åtte minutter før slutt fikk gjestene en god mulighet da Nannskog vant i lufta og tvang Magnusson til å slå ballen ut til corner.

— Det var en kjedelig kamp både å se på og å spille. Underlaget var tungt og det preget spillet vårt at vi er vant til å spille på kunstgress. Lillestrøm klarte underlaget bedre og var nærmest seieren. Vi skal være fornøyde med poenget og ikke minst at vi holdt nullen bakover for første gang i år. Det gir trygghet bak sånn at vi virkelig kan kjøre på fremover i kampene som kommer , sier Nannskog.

Fire på rad

Lillestrøm fikk en brukbar mulighet ved Anthony Ujah seks minutter før full tid, men skuddforsøket fra skrått hold gikk via et Stabæk-bein til corner. Fire minutter før slutt fikk Stabæk frispark fra meget god posisjon, men innbytter Bernt Hulsker satte ballen rett i muren. Minuttet på overtid var det Lillestrøm sin tur til å få frispark i god posisjon, men Karim Essediri traff også muren.

Dermed gikk begge lagene scoringsløse av banen og delte poengene i en sjansefattig affære. Positivt for hjemmelaget var at de gikk av banen for fjerde gang på rad uten baklengsmål, men kanarifuglene har også gått to kamper uten scoring. Stabæk har ikke vunnet siden seriepremieren borte mot Odd, og har også gått to kamper uten scoring fremover.