BLE BYTTET UT: Steffen Iversen forlot banen etter en duell. Foto: Svein Ove Ekornesvaag

Det så ut til at Rosenborg skulle ha få problemer med å slå AaFK i superfinalen mellom fjorårets vinnere av serie og cup. Men etter at serievinneren hadde tatt ledelsen 3-0 like etter sidebytte ble det i stedet mer fart og spenning i oppgjøret.

Ga bort to baklengs

Rosenborg kom best i gang, og satte tidlig AaFK under press. AaFK klarte aldri å etablere det høye presset som de på forhånd hadde annonsert som suksessfaktor.

Siste nytt om Rosenborg HER!

Allerede i det 7. minutt smelte Kris Stadsgaard til fra 20 meter etter corner. Ballen gikk via Jonatan Tollås Nation og i mål bak en utmanøvrert AaFK-keeper Anders Lindegaard.

I det 26. minutt la Rade Prica på til 2-0, etter at han fikk ballen servert på sølvfat av Jonathan Parr. AaFK-backen forsøkte å heade tilbake til Lindegaard, men ballen havnet i stedet hos Prica. Han satte først ballen i stanga, men satte selv inn returen.

Dermed stod det 2-0 til Rosenborg ved pause.

Sammendrag, Aalesund — Rosenborg:

Sammendrag superfinalen

Olsen økte

AaFK kunne fått en pangstart på 2. omgang, men Tor Hogne Aarøy styrte Diego Silvas innlegg over RBK-målet med hodet. I stedet la seriemesterne på til 3-0 bare minuttet senere. Fredrik Winsnes ble i første omgang stoppet av Lindegaard, men fikk tuppet returen fra død vinkel og inn til innbytter Trond Olsen. Han kunne pirke ballen av streken.

Redusering

AaFK fikk mer trøkk i angrep etter et trippelbytte etter en knapp time av kampen. Pablo Herrera, Magnus Sylling Olsen og Khari Stephenson ga mer presisjon, fart og pondus fremover på banen. Det fikk AaFK til å fremstå med mer angrepskraft, og i mottsetning til tidligere i kampen skapte AaFK en rekke halvsjanser og målsjanser.

AaFK reduserte til 3-1 i det 59. minutt, etter et nydelig angrep. Ballen gikk på én-touch fra Demar Phillips, til innbytter Magnus Sylling Olsen og til Peter Orry Larsen. Fra 20 meter gikk ballen over Daniel Ørlund og i mål.

(Artikkelen fortsetter)

AAFK-JUBEL: Spillerne feirer Peter Orry Larsen sin første scoring (Foto: Digitalsport).

AaFK skulle også hatt straffespark, etter at Roar Strand la ned innbytter Khari Stephenson innenfor sekstenmeteren. Strand var på ballen, men tok også AaFK-spillerne i samme rennet. Stephenson måtte forlate banen etter taklingen, og var ute i nesten 15 minutter med behandling før han kom tilbake.

Siste nytt om Aalesund HER!

Like etter situasjonen med Stephenson headet Aarøy i stanga etter corner. Aarøy misset også helt alene med Ørlund senere i omgangen.

Mye å gå på

Superfinalen viste at Rosenborg fortsatt har en del å gå på dersom de skal ha ambisjoner om et nytt seriemesterskap. De skapte få sjanser i kampen, men var veldig effektive på de få sjansene de skapte. Rosenborg serieåpner borte mot Molde.

AaFK har også en del å rette på frem mot neste søndags seriepremiere mot Lillestrøm. Ikke minst på personlige feil i det bakre leddet, og effektiviteten foran mål.

FEIRET: Steffen Iversen omfavner Rade Prica etter spissens 1-0-scoring (Foto: Digitalsport).