Henger ikke med i tiden

Eminem er den mestselgende rapperen gjennom tidene og kunne lett lent seg tilbake for å nyte sine bragder. Likevel kommer han tilbake i et forsøk på å leve opp til skyhøye forventinger i en stadig endrende sjanger.

De fleste av oss har nok slått fra oss tanken om at Eminem skal klare å toppe sin storhetstid, og i første spor «Walk On Water» får vi bekreftet at hovedpersonen selv er ambivalent. «Always in search of the verse that I haven’t spit yet / Will this step just be another misstep?» spør han seg selv før konklusjonen kommer «But as long as I got a mic, I´m godlike/ So me and you are not alike / Bitch, I wrote “Stan“».

Marshall Mathers har spisset pennen og herser med alt fra presidentskapet til politivold. I høst imponerte han med å spytte ut krasse anklager mot Trump under BET Hip Hop Awards. Oppfølgeren er å finne på albumet hvor Alicia Keys synger patriotiske tekster i refrengene på låten «Like Home». Det høres ut som en vinner, men den alt for pop´a og låten mangler nerven freestyle-stykket han leverte i høst hadde.

På sitt beste beviser Eminem at han fremdeles har god flyt og timing i låter som «Framed», men så kommer syndefeil med oppbrukte samples fra «I Love Rock‘n’Roll». Håper Eminem legger poprocken til side neste gang.

Les hele saken med abonnement

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.