Ronny Deila er snart ferdig med sin første sesong som Celtic-manager. Den har inneholdt både store opp— og nedturer, forteller den tidligere Strømsgodset-treneren i et intervju med Daily Record.

— Det har vært en utrolig god opplevelse for meg. Ja, det har vært tøft til tider, men også veldig bra til tider. Det er derfor man må elske fotball, sier 39-åringen.

— Det er himmel eller helvete, og det må man bare venne seg til. Man må like de tunge dagene også, for da har man muligheten til å snu utviklingen og bli glad igjen. Det er aldri noen mellomting. Det er alltid enten veldig bra eller veldig dårlig, sier Deila.

Tung start

Celtic misbrukte to muligheter til å sikre seg en plass i Champions League i fjor høst, men etter en tung start på sesongen har ting etter hvert gått så mye bedre for den norske treneren. Den skotske storklubben ble mer og mer overlegne i hjemlig serie.

— De første seks månedene var det veldig tøft, og spesielt mesterligakvalifiseringen ble vanskelig. Jeg følte meg ikke så delaktig i det, men jeg måtte takle situasjonen, innrømmer Deila.

— Naturligvis var det tøft i starten, mens vi slet i ligaen. Vi mistet 15 poeng før nyttår, og vi har bare mistet fem etter det. Det gjør meg veldig fornøyd, sier han.

Deilas mannskap tok seg videre fra gruppespillet i Europa League og fikk to storkamper mot italienske Inter tidligere i år. Celtic røk ut med 3-4 sammenlagt etter to kamper.

— Man prater ikke så mye om europaligaen, men det var stort for oss å komme oss gjennom gruppespillet. De to kampene mot Inter ble et høydepunkt i sesongen. Vi fortjente mer i de to kampene, mener treneren.

To titler

Det har vært en stor vår for den skotske klubben. Først ble den skotske ligacupen sikret med seier over Dundee United i finalen i mars.

ÅRETS SPILLER: Stefan Johansen med trofeet som beviser at han har vært best i 2014/15-sesongen. Foto: SNS/Digitalsport

Og selv om man fikk en liten nedtur forrige måned, da Celtic tapte semifinalen i FA-cupen mot Inverness, sikret man ligamesterskapet sist helg. I tillegg ble Stefan Johansen kåret til årets spiller i skotsk Premier League.— Vi har forbedret ting her, og nå er jeg klar for å ta klubben videre til neste fase, sier Deila.

Treneren tror at Celtic har en større mulighet for å nå mesterligaen neste sesong.

— Nå er vi i en helt forskjellig situasjon fra i fjor. Det viktigste er å beholde spillerne. Vi trenger stabilitet, og de spillerne vi har her er gode nok til å ta oss til Champions League, sier Ronny Deila.