— Jeg tror Kari Brattset er den sikreste av de som spiller i Vipers neste år. Jeg har en følelse av at hun har spilt seg inn i OL-troppen, sier sportslig leder i Vipers, Peder Langfeldt.

Torsdag ble håndballjentenes tropp til EM-kvalifiseringskampene mot Hviterussland og Litauen tatt ut. Vipers har med en nåværende, og to kommende spillere. Marta Tomac, Linn Jørum Sulland (Györ) og Kari Brattset (Glassverket). I tillegg er kristiansander Katrine Lunde (Rostov) tatt ut til det som blir starten på OL-oppkjøringen.

Spørsmålet er hvor mange av dem som kommer med til den 14 kvinner store troppen til OL i Rio. Etter EM-kvalifiseringskampene skal en tropp på til sammen 21 spillere ha samling i Algarve i Spania fram til 19. juni. Det betyr at syv spillere i troppen til Algarve må bort før OL.

Riegelhuth Koren tilbake

Lunde kjemper med Silje Solberg og Kari Aalvik Grimsbø om to keeperplasser.

— Jeg hadde tatt med Katrine. Hun har stått en god sesong i Champions League, vurderer Langfeldt.

- Hun er tilbake der hun var der fødselen?

— Ja. Jeg hadde tatt med Katrine Lunde og Grimsbø. Men det må legges til at dette er kjempevanskelig. Det er tre utrolig gode keepere, svarer Langfeldt.

Brattset kjemper trolig med Pernille Wibe om en strekplass bak Heidi Løke. Wibe har vært skadet, og spiller ikke EM-kvalifiseringskampene i begynnelsen av juni.

For Linn Jørum Sulland blir det en tøff kamp om plass i troppen. Nora Mørk er selvskreven som høyreback, men også Linn Kristin Riegelhuth Koren (tilbake fra fødsel) Amanda Kurtovic og Stine Skogrand – alle har spilt mest kant på landslaget – kan brukes på høyrebackplass.

— De trenger Sullands skudd i OL. Det blir spennende å se hva slags typer Thorir Heirgeirsson tar med, og hvor mange keivhendte spillere han velger, sier Langfeldt, som tror den siste vurderingen kan bli avgjørende for om Marta Tomac kommer med til Rio.

— Jeg tror hun slåss med Emelie Hegh Arntzen og Ida Alstad om to plasser i OL-troppen, men det kan være én plass om Thorir vil ha med en ekstra keivhendt spiller, sier Langfeldt, som tror Tomac har en fordel av å ha spilt mye midtback på landslaget tidligere.

— Jeg tror faktisk alle de tre Vipers-spillerne og Katrine har gode muligheter for å komme med, er Langfeldts konklusjon.

Her er troppen til EM-kvalifiseringskampene:

Silje Solberg (Holstebro), Katrine Lunde (Rostov), Mari Molid (Larvik), Emilie Hegh Arntzen (Byåsen), Veronica Kristiansen (Midtjylland), Ida Alstad (Györ), Heidi Løke (Györ), Nora Mørk (Larvik), Stine Bredal Oftedal (Issy Paris), Kari Brattset (Glassverket), Linn Jørum Sulland (Györ), Marit Røsberg Jacobsen (Byåsen), Amanda Kurtovic (Larvik), Camilla Herrem (Holstebro), Sanna Solberg (Larvik), Marta Tomac (Vipers).

Ekstra spillere til samling i Algarve (5.-19. juni):

Kari Aalvik Grimsbø, Stine Skogrand, Pernille Wibe, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Betina Riegelhuth.