USA — TYSKLAND 2-0:

USA er i sin annen VM-finale på rad, og laget er garantert revansjlystent etter straffetapet mot Japan i 2011. — Jeg kom hit for å vinne dette og ikke bare være en deltaker i VM. Det er en god følelse nå. Jeg har stor tro på at vi kan vinne dette, sa kaptein Carli Lloyd.

Hun gjorde 1-0 på straffe bare seks minutter etter at Celia Sasic hadde misbrukt tyskernes gylne mulighet til å ta ledelsen.

Misfornøyd med dommeren

Tyskland mente at USA ikke skulle ha fått straffe da Alex Morgan ble felt av Annike Krahn.

— Det var tydelig utenfor feltet, og det kan ses ganske godt på TV-bildene. Jeg er lei meg på grunn av det, men kan ikke gjøre noe med det, sa tyskernes landslagssjef Silvia Neid.

I det 84. minuttet flikket innbytter Kelley O'Hara inn 2-0-målet som punkterte kampen foran 51.000 tilskuere i Montreal.

Fryktløse

Søndagens finale i Vancouver kan bli en reprise på den for fire år siden. Onsdag gjør nemlig Japan og England opp om den siste finaleplassen når de møtes i Edmonton.

— Vi er i en VM-finale. Kun en motstander står i veien, og for meg har det ingenting å si hvem det er, selv om det høres arrogant ut, sa USA-trener Jill Ellis.

Tyskland ble verdensmester i 2003 og 2007, men viste ikke mestertakter i årets mesterskap. 30 minutter med ekstraomganger mot Frankrike i kvartfinalen må ta sin del av skylden for at amerikanerne var hakket kvikkere i semifinalen.