Onsdag formiddag ble det klart at Ole Gunnar Solskjær (42) overtar som Molde-trener. Den formelle stillingen er manager, og den tidligere Molde— og Cardiff-sjefen har skrevet under på en kontrakt på tre og et halvt år.

42-åringen leder laget allerede i torsdagens Europa League-kamp mot Celtic.

— Er han tilbake? Kult, er Kjetil Rekdals umiddelbare reaksjon når Aftenposten presenterer nyheten.

— Molde får en profil

Vålerenga-treneren snakker jevnlig med Solskjær, men hans comeback som trener i Molde kom litt overraskende på Vålerenga-treneren.

— Det er bra at han kommer seg i gang igjen. Jeg er overrasket over at han ikke overtok med en gang (da Tor Ole Skullerud fikk sparken i august, red.anm.), men på en annen side er jeg overrasket over at han gjør det. Men det er gøy at han er tilbake, sier Rekdal.

- Hva får Molde og hva får norsk fotball med Solskjær tilbake ved trenerroet her hjemme?

— En profil. Som vet hva dette handler om.

Spår Molde som gullutfordrer

VIF-treneren mener Molde blir en utfordrer til Rosenborg neste sesong.

— Men det ville de vært uansett. De har tatt mange poeng i serien i det siste, gjort det bra i Europa, og har et bra lag. Han slipper å starte helt på nytt når han kommer inn, og de blir sterke neste sesong uansett hvem som trener. De har et godt nok lag til å kjempe med Rosenborg om seriegullet, sier Rekdal.

Aftenpostens fotballekspert Lars Tjærnås lar seg begeistre av ansettelsen i Molde.

Tjærnås: - Perfekt match

— Dette ser jeg på som en perfekt match for begge parter. En trener som har vist at dette er en jobb og en klubb som kan skape suksess. Og klubben ansetter en som blir sett på som et ikon, som vil skape enorm optimisme, og som vil tiltrekke seg både nye spillere og nye samarbeidspartnere. Dessuten er det veldig bra for ligaen og norsk fotball, sier Tjærnås.

I en pressemelding fra Aker stadion melder Molde:

«Molde Fotballklubb har inngått en 3 ½ års avtale med Ole Gunnar Solskjær som ny manager i klubben. Ole Gunnar trer inn med øyeblikkelig virkning og vil lede laget mot Celtic FC i Europa League torsdag».

På sosiale medier raser det inn med reaksjoner på at Solskjær er tilbake i manesjen. TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker mener dette gjør at norsk fotball bedre.

Viasat-ekspert Morten Langli mener dette kan være dårlige nyheter for noen av de andre eliteserielagene.

Samtidig får Solskjær gratulasjoner fra sin gamle klubb, hvor han fortsatt har legendestatus.