NEW YORK: Ventetiden er over for alle sjakknerder. I kveld er det første parti i VM-kampen mellom utfordreren Sergej Karjakin og regjerende mester Magnus Carlsen. Torsdag kveld var det grand galla, rød løper og semikjendistunge gjester på ærverdige Plaza Hotel i New York.

Der var det også trekningen av hvem av de to kamphanene som skal åpne med hvitt. Carlsen hadde håpet at han skulle få begynne med svarte brikker slik han også gjorde da han forsvarte tittelen for to år siden i Sotsji.

Slik ble det ikke. Carlsen trakk hvit.

HER FØLGER DU KVELDENS KAMP:

Det er spilleren med hvite brikker som tar det første trekket i sjakk. Og det er vanligvis ansett å være en fordel å starte kampen. Åpningen av et sjakkparti kan være helt avgjørende for hvordan kampen utvikler seg.

Men Magnus Carlsen ønsket seg svart i åpningen, ikke minst fordi man med svart i åpningen får spille med hvitt i to partier på rad midt i den 12 partier lange VM-kampen.

— Egentlig ikke noe problem, sier Carlsen-manager Espen Agdestein. Han mener Magnus Carlsen uansett er så godt forberedt at selv om det ikke ble slik han hadde ønsket, så har det marginal betydning.

Det hele starter klokken 20.00 i kveld og det kan bli lange partier mellom de to. Sergej Karjakin er kjent som en spiller som aldri gir lett opp. Han er også veldig god til å forsvare seg og det er trolig at det er nettopp forsvare seg han må gjøre når Magnus Carlsne angriper med hvit i dag.