— Bjørnar er en ung mann som har masse erfaring fra eliteserien, nettopp en slik type vi trenger sammen med de mange, unge spillerne våre, sier Gaute Larsen til Aftenbladet.

Da Aftenbladet først avslørte jærklubbens interesse for 29-åringen fra Oslo for to uker siden, fortalte Holmvik at han hadde avtalt samtale med Larsen og Brynes sportssjef Bjarne Lodden før årsskiftet.

Møttes på Bryne

Mandag avbrøt trener Larsen sin ferie og kom til jærs ens ærend for å fortelle Holmvik om klubbens planer.

— Jeg tror vi fikk presentert oss på en måte som frister Bjørnar. Nå tar han noen dagers betenkningstid, men jeg har i alle fall femti/femti håp om at han slutter seg til oss.

Bryne-treneren mener de to foregående sesongene har vist at laget hans først og fremst mangler rutine, noen som har vært med på dette og høyere nivå tidligere.Derfor tror han Bjørnar Holmvik er rett akkurat nå.

— Vi prioriterer Bjørnar så høyt at alle andre planer er lagt til side, understreker Gaute Larsen.

Ønsket som kantspiller

29-åringen fra Rødtvedt i Oslo har for det meste spilt venstre back, men han bekler like godt en kantrolle på midtbanen. Det er slik han er ønsket i Bryne.

Gaute Larsen kjenner Holmvik allerede fra da han som 16-åring kom fra Grei til Stabæk der Larsen var trener.

Siden har Bjørnar Holmvik fått erfaring fra over 200 kamper i eliteserien.

Etter fem år og 91 A-kamper i Stabæk, dro han til Bergen og Brann der det ble tre sesonger og 57 nye elitekamper, før Sandnes Ulf snappet ham opp til sesongen 2012. Der var han en viktig bidragsyter, særlig som back, inntil han dro til svenske Kalmar sommer 2013. Familie i Stavanger

Holmvik er gift med danseren Gyda Bloch Thorsen fra Stavanger, men selv om det passer familien godt å flytte tilbake til sørvestlandet, har han tidligere overfor Aftenbladet gitt uttrykk for at han også ser etter muligheter andre steder.

— Jeg ønsker å finne ut hvordan Bryne satser. Til slutt tar jeg en avgjørelse sammen med familien, sa Holmvik til Aftenbladet for fjorten dager siden.

Bryne og Gaute Larsen mener det blir en avklaring allerede i romjulen.

Det lyktes ikke Aftenbladet å komme i kontakt med Holmvik mandag.

— Vi har avtalt å snakkes ganske snart, men jeg tror han har fått ett godt inntrykk av oss, sier Larsen.

PS: Bryne har foreløpig hørt noe fra Crystal Palace som er interessert i å knytte til seg yngstemann Breimyr, Andreas, mens eldstemann Henrik har signalisert at han blir én sesong til.

Bjørnar Holmvik

Født: 2/6-85. Fra: Rødtvedt, Oslo

Klubber:

Til 2003: SF Grei

2003 - 2008: Stabæk - 91 kamper 3 mål.

2009 - 2011: Brann 57 (1).

2012 - 2013: Sandnes Ulf 36 (1).

2013: Kalmar 11 (1).

2014: Fredrikstad 27 (1).

U21: 3