Etter at Petter Northug innrømmet å ha fyllekjørt med bil i Trondheim, har det vært knyttet usikkerhet til om sponsorene hans har ønsket å være med videre. Vi Menn, Red Bull og Eiendomsmegler1 Midt-Norge landet alle på at de ønsket å støtte skistjernen. Men Audi og hovedsponsor Coop har drøyet med beslutningene. Nå varsler Coop at de trenger mer tid.

— Det kan se ut som vi ikke rekker å få tatt beslutningen før neste uke , sier informasjonssjef i Coop, Kristin Paus, til Kampanje.

Det til tross for at direktør Svein Fanebust for ti dager siden varslet en avgjørelse «i løpet av seks til åtte dager». Forrige fredag møtte ledelsen også langrennsesset for å snakke om situasjonen.

— Det skyldes at det er en så viktig sak at vi vil bruke den tida vi trenger på dette. Vi vil gjøre en grundig og bred vurdering. Og dessuten at det er mye reisevirksomhet og møtevirksomhet om dagen, sier Paus.

Hun sier at de har hatt flere telefonsamtaler med Northug etter møte, men ønsker ikke å kommentere hva de har snakket om. Før forrige møte varslet da også Paus om at de kunne trenge flere møter med 28-åringen.

Coop ble Northugs hovedsponsor etter at skistjernen gikk ut av landslaget for ett år siden. Konsernet betaler flere millioner årlig for samarbeidet med langrennsesset.