KRISTIANSAND: — Det er et meget stabilt og kaldt vintervær i regionen nå. Nydelige forhold for friluftsliv i romjula!, skriver Midt-Agder Friluftsråd i sin føremelding for 3. juledag.

I meldingen kommer det frem hvordan det står til med isbaner og skiløyper på Agder, og føremeldinga skal gi så nøyaktig og oppdatert informasjon som mulig til publikum.

- De fleste løypene ble preparert før julaften og holder seg fortsatt godt. Men litt hardt etter mye bruk. Da det foreløpig ikke har kommet mer snø, vil bare de løypene som har nok snø til å bli kjørt opp igjen uten at grusen følger med, bli prioritert. Løypekjørerne vurderer dette fortløpende, skriver Friluftsrådet.

Her er Midt-Agder Friluftsråd oversikt, oppdatert 3. juledag:

Isbaner:

  • I Kristiansand er isbanen ved Sukkevann vannet i dag. Isbanen i Tresse vedlikeholdes daglig. Den er vannet og høvlet i dag og det er gode forhold.

  • Isbanen på Flekkerøya ble vannet og klargjort før jul, og der er det belysning om kvelden.

Skiløyper:

  • I Kristiansand er alle lysløypene kjørt begge stilarter dagene før jul. Turløypa UiA-Kyrtjønn-Gill er kjørt begge stilarter lille julaften og klassiske spor videre på postveien mot Grostøl og Ålefjær. Kjærlighetsstien på Flekkerøya er også kjørt klassiske spor lille julaften. Bjåvann golfbane 7 km løype er kjørt begge stilarter forrige uke. Løypene står bra, men litt hardt etter mye bruk. Lysløypa på Strai og golfbanen på Bjaavann planlagt kjørt til kvelden.

  • På Årstøl i Søgne er det kjørt begge stilarter i lysløypa forrige uke, samt såle i 5km turløype. Turløypa har litt lite snø noen steder.

  • I Vennesla ble det kjørt begge stilarter i asfalt- og lysløypa på Sandrip, samt deler av løypa fra Moseidmoen til Kjåvann forrige uke. Sletta på Sandrip er kjørt lille julaften. Løypene rundt Naspevarden og på Lauvås ble kjørt klassiske spor lille julaften. Stedvis gjennomslag av barmark i Naspeløypa, vær oppmerksomme. Sandrip planlagt kjørt i ettermiddag.

  • I Songdalen ble lysløypa på Nodelandsheia kjørt begge stilarter forrige uke.

  • I Iveland er lysløypa på Vatnestraum kjørt begge stilarter onsdag. Der er det litt løse forhold. Fra Iveland til Ivedal ble det kjørt klassiske spor med skuter lille julaften og en ekstra runde på 6,5 km.

  • På Evje er løypene ved Høgås skianlegg, lysløypa og Høgås-Himmelsyna-Postkassa kjørt dagene før jul, begge stilarter. Flere av de øvrige løypene er også kjørt etter siste snøfall.

  • I Birkenes ble alle løypene på Øyna- og Toplandsheia kjørt natt til lille julaften, begge stilarter. Løyper for barn er kjørt på Tobiasjordet med begge stilarter. Det er også kjørt rundløype klassiske spor på Tveide og deler av denne er preparert for fristil.

  • Lillesand ble det kjørt begge stilarter i lysløypa på Holta julaften. Omars- og Olashei kjørt søndag 2. juledag.

Sjekk enda mer detaljert oversikt over de ulike fritidstilbudene her