Hussein ventet seg et begrenset luftangrep fra amerikanerne og trodde han ville beholde kontrollen over Irak, sier spesialagent George Piro, som avhørte Hussein etter at Irak-diktatoren ble tatt til fange i desember 2003. — Han fortalte meg at han feilberegnet president Bushs hensikt. Han trodde USA ville svare med samme type angrep som i 1998. Et fire dager langt luftangrep, sier Piro til TV-programmet «60 Minutes».

— Han overlevde da, og var villig til å ta sjansen på et slikt angrep igjen, fremholder FBI-agenten i programmet som skal sendes søndag.

Nyhetsbyrået AP snakket i august 2003 med en nær medarbeider av Saddam Hussein som fortalte at presidenten ikke ventet en invasjon fra USA. Kilden sa videre at Hussein med vilje lot verden spekulere på hvorvidt han var i besittelse av masseødeleggelsesvåpen selv om han hadde kvittet seg med dem.

Saddam Hussein benektet at Irak hadde ukonvensjonelle våpen før den amerikanske invasjonen i mars 2003, men nektet FNs våpeninspektører å jobbe i landet mellom 1998 og 2002. — Det var avgjørende for ham at han fortsatt fremsto som den sterke, ukuelige Saddam. Han trodde at han ville unngå en iransk invasjon av Irak om han lot som om han hadde masseødeleggelsesvåpen, hevder Piro. (©NTB)