Storfilmen «Australia» er den dyreste filmen som noensinne er produsert i Australia. Den kostet 130 millioner dollar å lage, og publikum i Australia satte pris på den. Ifølge The Australian har tre millioner australiere fått den med seg i hjemlandet. Der har den også spilt inn 37 millioner dollar.

Pris

Så langt alt vel, altså. I går ble imidlertid de nominerte til Australian Film Institute Award offentliggjort, og der var uttellingen dårlig for filmen. Den ble ikke nominert til beste film, og verken Jackman eller Kidman ble funnet verdige nominasjoner for beste skuespillerinnsats. Filmen, som er regissert av Baz Luhrman, ble nominert i seks kategorier. Den kan hente hjem priser i kategoriene beste lyd, beste musikk, beste produksjonsdesign, beste kostymedesign og New Member's Choice award.

Skuespiller

Filmen hadde norsk premiere andre juledag i fjor, og er sett av rett over 100.000 nordmenn. I filmen spiller Kidman en britisk aristokrat som kommer til Australia på 30-tallet for å lete etter sin mann som reiste dit for å selge en kvagfarm. Hun finner ut at mannen er omkommet, og dermed må hun sette sin lit til Hugh Jackmans karakter. Filmene som er nominert til beste australske film er «Balibo», «Beautiful Kate», «Blessed», «Mao's Last Dancer», «Mary and Max» og «Samson & Delilah». «Beautiful Kate» fikk flest nominasjoner med ti stykker.

Her er traileren: