TV-PROGRAM KRISTIANSAND— Etter at jeg røk ut i fjor har jeg trent mer på ulike sjangre i dans og jeg har blitt mer inspirert, sier Chenno Tim.I fjor kom han ikke til finalen i TVNorge-programmet. Årsaken var at han slet med pardansene og manglet litt koordinasjon. I år har han store planer om å bøte på dette. - Jeg har prøvd salsa, jazz, hip hop, vals og andre selskapsdanser, og har lært meg grunntrinnene. Disse dansene er en veldig stor del av programmet, sier Chenno Tim. EN STOR SJANSE.

19-åringen fra Hånes i Kristiansand har danset helt siden han løp rundt med bleier i stua hjemme. Når foreldrene satte på Michael Jackson ble det fart i den lille pjokken. Siden bleiene ble kastet har han blant annet danset i «Izzat» på Den Norske Opera og Det Norske Teatret. Han har også vunnet norgesmesterskapet i diskodans to ganger. - Nå vil jeg bare jobbe meg oppover, og «Dansefeber» er en stor sjanse for oss som holder på med dans. Man får flere kontakter og programmet er viktig for å bli lagt merke til, sier Tim. «Dansefeber» har premiere på TVNorge i morgen kveld. Programmet vil vise Chenno Tims audition i Oslo. Vi kan røpe såpass at Hånes-gutten er blant de 68 danserne som kommer videre fra audition. Han kvalifiserer seg til den såkalte «Feberuka», der 68 deltakere skal reduseres til 20 finalister. Når finalistene er klare går programmet direkte på tv. Første direktesending er 13. februar. MYE TRENING.

— Danseuken var utrolig gøy. Man lærer noe nytt hele tiden og danser omtrent 24 timer i døgnet. Jeg fikk nye kunnskaper hele tiden, sier Chenno Tim, som selvsagt ikke kan røpe om han endte opp blant de 20 finalistene. Det siste året har han trent oppimot fire timer hver dag. En trening består riktignok ikke bare av fysisk aktivitet. Ofte sitter han bare og tenker. På den måten blir fokuset på dansen større. Og den ambisiøse break-danseren skriver ned viktige ting og fremtidsplaner. - Jeg vil jobbe meg oppover og bli oppdaget på grunn av ting jeg har gjort selv. Trening gjør deg til en mester, sier Chenno Tim. Han innrømmer at konkurransen er tøff i årets «Dansefeber». - Det er utrolig mange gode i år, men det stopper ikke meg. Jeg ser fram til at folk skal få vite hvem jeg er, sier Chenno Tim. Tekst: Heidi Ditlefsenheidi.ditlefsen@fvn.no - 38 11 36 57