Kinopublikummet har de siste ukene kost seg med den svenske barnevampyrfilmen «La den rette komme inn» .

Nå er kinogjengerne sugne på mer blod.

En av årets mest hypede filmer, «Twilight», skulle egentlig ha norgespremiere i januar, men fansen har mast så mye at det nå blir førpremiere 12., 13. og 14. desember i 30 byer.

Bombardert

Distributøren hevder at landets kinoer er blitt bombardert med e-poster, sms-er og underskriftskampanjer fra utålmodige fans, som ikke orker å vente til over nyttår:

— Noe tilsvarende har vi ikke vært borti før, sier Catrin Gundersen i Nordisk Filmdistribusjon til NTB.

— Vi var ikke helt forberedt på at «Twilight» hadde så mange tilhengere i Norge. Bøkene er ekstremt store i USA, og det har kommet til Norge, sier filmsjef i Oslo Kino Christin Berg.

Hylende jenter

Filmen bygger på Stephenie Myers første bok i serien om kjærligheten mellom tenåringsjenten Bella og den vakre, mystiske vampyren Edward.

«Twilight» hadde premiere i London onsdag kveld, og tusenvis av hylende småpiker var parat utenfor kinoen, melder ukebladet People. Trolig for å få et glimt av hovedrolleinnehaver Robert Pattinson (22). Den hittil anonyme smukkasen er allerede inne på listen over årets 10 kjekkeste gutter på underholdningsnettstedet Etonline, ifølge filmweb.no.

Filmen hadde amerikansk premiere 21. november. I premierehelgen spilte den inn i underkant av 70 millioner dollar. En oppfølger skal spilles inn allerede mars neste år.

Premierebyene:

Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Drammen, Sandvika, Tromsø, Sandnes, Lillestrøm, Fredrikstad, Ski, Tønsberg, Haugesund, Hamar, Skien, Porsgrunn, Arendal, Sandefjord, Moss, Gjøvik, Lillehammer, Hønefoss, Asker, Verdal, Alta, Stjørdal, Grimstad, Lyngdal, Lillesand.

Sjekk traileren: