– Det startet ved at noen anbefalte meg til Jörgen Elofsson i Universal. Han trengte noen å diskutere tekstene med og syntes det funket veldig bra sammen med meg, sier Hanne Sørvaag, som er aktuell som låtskriver for to av sangene til de norske Melodi Grand Prix-delfinalene neste år.

Jörgen Elofsson har tidligere jobbet med artister som Britney Spears, Kelly Clarkson, Westlife, Carola og Leona Lewis, og kan vel beskrives som en av nåtidens største låtskrivere.

Skriver for Same Difference

Gjennom Elofsson kom stavangerkvinnen Sørvaag i kontakt med plateprodusent Simon Cowell, mest kjent som dommer i talentshowene «Pop Idol», «American Idol», «The X Factor» og «Britan's Got Talent». Og for cirka et halvt år siden fikk Sørvaag og Elofsson oppdraget å skrive sangene til den britiske popduoen Same Differences debutalbum «Pop», som Cowells plateselskap er ansvarlig for.

Etter å vært i salg i én uke, ligger plata foreløpig på 22. plass på den offisielle britiske albumlisten.

30 utgivelser på 2 år

Om kort tid skal Sørvaag igjen sette seg sammen med Cowell for å diskutere popduoens oppfølgerplate.

– Det er kjempekjekt for meg å jobbe sammen med disse store musikkpersonene. Av og til må jeg minne meg selv på at jeg fikk denne kontrakten med Universal i 2006, og at jeg allerede har over 30 utgivelser i over 70 land. Det er helt fantastisk, og jeg er selvsagt veldig takknemlig for dette, sier hun.