Britney Spears liv de siste årene kan nok med rette beskrives som litt av et sirkus, og det var kanskje bakgrunnen for at hun valgte å kalle sitt siste album for «Circus». Nå har hun plukket ut tittelkuttet som andresingle fra albumet, og den medfølgende videoen har sørget for at Britney nå også har fått dyrevernerne på nakken.

Organisasjon

Det er PETA (People for the ethical treatment of animals) som har rettet kraftig kritikk med Spears for bruken av trente løver og elefanter i videoen. Organisasjonen har lagt ut en oppfordring til publikum om å sende inn protester til Spears' manager Larry Rudolph. PETA-sjef Debbie Leahy er mektig irritert på popstjernen.

– Britney tror kanskje at livet hennes er et sirkus, men for dyrene som blir pisket, lenket fast og slått for å opptre i teltene er smerten veldig ekte. Hun er kanskje på vei til et comeback, men når det kommer til dyr greier hun ikke å få sakene sine i orden, sier Leahy i en pressemelding.

Dyr

Organisasjonen krever at Britney slutter for godt med å bruke dyr i videoene sine. Spears har tidligere skapt oppstyr ved å ha med seg en slange på scenen. Denne gangen er det løver og elefanter som holder henne med selskap. PETA hevder i pressemeldingen at dyretrenerne bruker elektriske støt og skarpe gjenstander for å få dyrene til å utføre triks av den typen vi ser i videoen.

Her er den omdiskuterte videoen: