Påtalemyndigheten sier de to er blant seks personer som er pågrepet i forbindelse med Guzmans famøse flukt fra et høysikkerhetsfengsel utenfor hovedstaden Mexico by. Ingen av de seks deltok i selve flukten, men opererte på utsiden.

Riksadvokat Arely Gómez uttalte på en pressekonferanse at svogeren organiserte flukten, inkludert gravingen av en 1,5 kilometer lang tunnel som førte til dusjen i Guzmans celle.

Etter å ha rømt ble «El Chapo» kjørt til den sentrale delstaten Queretaro. Derfra fløy piloten, som tidligere har fraktet narkotika for Guzmans Sinaloa-kartell, ham til regionen hvor han nå ha slått seg ned, mener påtalemyndigheten.

Gómez opplyste ikke hvor Guzman holder til, men politiet har nærmet seg narkokongen i fjellene i hans hjemstat Sinaloa. I forrige uke skal han ha blitt skadd i ansiktet og beinet da han unnslapp politiets forsøk på å pågripe ham.

«El Chapo» hadde sittet i fengsel siden i fjor, da han ble tatt etter å ha vært på rømmen i 13 år. Også i 2001 klarte han å rømme fra et høysikkerhetsfengsel, den gang ved å skjule seg blant skittentøy som ble sendt bort til vask. (©NTB)