Den 59 år gamle kurderen fra Nord-Irak, som egentlig heter Najmuddin Faraj Ahmad, står i Oslo tingrett tiltalt for uttalelser han kom med i et NRK-intervju i februar i år. Politiet mener uttalelsene må oppfattes som trusler og som en oppfordring til å ta livet av en kurder.

I intervjuet sa Krekar at enhver som har kjennskap til kurderens dødsdom, «står fritt til å drepe ham». Han uttalte videre at han ville sende en «gave» til den som dreper vedkommende.

— Krekar er allerede dømt til to år og ti måneder i fengsel for lignende hendelser, uten at det hjalp. Vi må vise at det er norsk straffelov som gjelder her, ikke sharialovgivning, sier politiadvokat Vegard Rødås til NRK.

Uttalelsene falt bare en drøy måned etter at Krekar hadde sonet ferdig den forrige dommen for trusler mot statsminister Erna Solberg (H), samt mot den samme mannen og to andre norsk-kurdere som alle hadde deltatt i brenning av Koranen.

Påtalemyndigheten mener truslene er uttalt under særdeles skjerpende omstendigheter, siden de ble framsatt på riksdekkende TV foran et stort publikum. (©NTB)