-Hun er "klin gæren". Det er ren galskap, men det er det som gjør det så gøy, sier Agnes Kittelsen om rollefiguren Malin i Dag. Foto: tv 2

— Det var supergøy. Jeg fikk trene med en karatetrener i forkant av innspillingen, og vi hadde egen stuntkoordinator til denne scenen. Det var veldig gøy å få prøve noe nytt, forteller Agnes Kittelsen til Fædrelandsvennen.

- Spesiell serie

I sesong 4 av «Dag» ser vi henne i en «Kill Bill»-aktig scene som byr på både karate og blod.

- Hvem fikk ideen til scenen?

- Det er vanskelig å si, for Øystein (regissør Øystein Karlsen, journ. anm) spør oss alltid om det er noe vi har lyst til å gjøre. Spør du ham, vil han sikkert si at det var jeg som ønsket det.

Vi har det forferdelig gøy på jobb. - Er dette det mest spesielle du har gjort som skuespiller?

— Ja, det tror jeg. Hele serien er ganske spesiell, så man får brynt seg på litt av hvert.

Dag 4 har premiere torsdag 16. september, men Kittelsen er sparsom med å fortelle mer om hva som skjer. Tv 2 har derimot gitt noen pekepinner i traileren til årets sesong. Det blir også møte med en ny karakter. Den svensk-britiske skuespilleren MyAnna Buring, kjent blant annet fra «Downton Abbey» og «Twilight»-filmene dukker nemlig opp i serien.

Siste sesong

Dette blir det siste møtet med samlivsterapeuten Dag Refsnes (Atle Antonsen) og hans sekretær Malin (Agnes Kittelsen). Kittelsen sier at følelsene er blandet når siste sesong av «Dag» skal vises.

- Vi gir oss på topp. Dette er en den beste sesongen vi har laget. Samtidig er et trist, for det har vært spesielt å jobbe med denne serien for oss alle. Det er så gøy når man finner mennesker som man kan jobbe med, og alt bare klaffer. Vi har det forferdelig gøy på jobb, og det har bare blitt bedre jo bedre kjent vi har blitt med hverandre, forteller Kittelsen.

Hun er stolt av årets sesong:

-Hun er "klin gæren". Det er ren galskap, men det er det som gjør det så gøy, sier Agnes Kittelsen om rollefiguren Malin i Dag. Foto: tv 2

— Under innspillingen var vi alle opptatte av at dette skulle bli den beste sesongen, og vi har alle gitt alt for å få det til. - Du har spilt Malin i fire sesonger. Hun beskrives som en psykopat. Enig?

- Å ja. Hun er «klin gæren». Det er ren galskap, men det er det som gjør det så gøy !

- Er det helt sikkert at dette blir det siste vi ser av«Dag» ?

— Ja, det er nok det. Men vi fikk en aha-opplevelse denne uka, da sesong fire ble vist på kino. Da så vi at serien kler dette formatet bra, og tenkte det kunne være en mulighet. Men vi får se.

Møtte lojale fans

- Hvorfor tror du «Dag» ble så populær?

- Det vet jeg ikke, men under kinovisningene møtte vi ihuga og lojale fans som viste mye varme for karakterene og historien. Det er veldig koselig!

«Dag» har blitt nominert til, og vunnet, en rekke «Gullruten«- priser. Denne uka har sesong 4 blitt vist som en 4,5 timers forestilling i Halden, Oslo, Trondheim og Bergen. Da det ble kjent at sesong 4 av «Dag» også ble den siste, sa Atle Antonsen følgende til tv 2:

— Det har vært en gigantisk utfordring, men samtidig føles det naturlig å runde av etter fjerde sesong. Jeg føler det er en verdig avslutning på Dags univers.