Aps finanspolitiske talsmann, som alle venter at vil overta som partileder i juni, tok kraftig til motmæle mot Sandberg da han besøkte Sjøvegan i Troms 1. mai.

— Hvis Per Sandberg tror at han kan komme til Arbeiderpartiet for å gjennomføre Fremskrittspartiets innvandringspolitikk, bør han ikke prøve en gang. Vi har andre verdier og mål for Norge, sier Støre til NTB.

— Sandberg sier at hvis regjeringen skal være venner med Venstre og KrF, kjører de Norge i grøfta. Hvis det er diagnosen for dette samarbeidet etter seks måneder i regjering, er det en oppsiktsvekkende uttalelse, sier Ap-toppen.

Flere i Fremskrittspartiet har i forkant av partiets landsmøte i helgen uttrykt frustrasjon over at regjeringens samarbeidspartier Venstre og KrF har fått uforholdsmessig stor makt etter valget. Høyre/Frp-regjeringen er avhengig av støtte fra minst ett av de to partiene for å få flertall i Stortinget.

Sandberg har antydet at det kan bli aktuelt å samarbeide med Arbeiderpartiet om en strengere asylpolitikk, selv om regjeringen har skrevet under en politisk avtale om nettopp dette med Venstre og KrF. (©NTB)