Etter den mest omfattende etterforskningen av seksuelle overgrep noen gang i Tromsø, er 30-åringen tiltalt for overgrep mot til sammen 17 barn.

— De mest alvorlige tiltalepunktene har en strafferamme på 21 år. Det innebærer ikke at han risikerer så lang straff. Men saken omfatter mange barn. Det er små barn som har hatt et tillitsforhold til han som var ansatt i barnehagen, sier statsadvokat Gøril Lund til NTB. Hun er en av aktorene i saken.

Alle punktene i tiltalen er knyttet til barnehagen han arbeidet i fra 2008 til han ble arrestert. Etterforskningen har ikke avdekket overgrep mens mannen jobbet i andre barnehager eller i løpet av de fire årene han var fotballtrener.

I tiltalen har Riksadvokaten tatt forbehold om at det kan bli lagt ned påstand om forvaring. Forsvarer Sven Crogh vil ikke overfor NTB gi noen vurdering av mulighetene for at hans klient kan få en forvaringsdom i forkant av rettssaken.

— Det er opp til retten å komme med straffereaksjon. Jeg har registrert at statsadvokaten og Riksadvokaten har tatt forbehold i tiltalen om at de vil legge ned påstand om forvaring. Det får vi komme tilbake til, sier Crogh. (©NTB)