Trine Skei Grande Foto: Tore André Baardsen
Davy Wathne Foto: Kjartan Bjelland

— Litt rart at menn over 60 på Sørlandet, er snart den eneste gruppen i Norge som liker pels. Ikke akkurat kundegruppa, skrev hun humoristisk på Twitter før jul.

Wathne svarte

Da fikk hun kjapt svar tilbake fra fotballekspert og til stadighet Flekkerøy-ferierende Davy Wathne, som tydeligvis har innsikt på fagfeltet:

"Da kjenner du herrene i Vennesla og på Flekkerøy dårlig. Strør om seg med rev, mink og sobel", skrev han.

Trine Skei Grande Foto: Tore André Baardsen
Davy Wathne Foto: Kjartan Bjelland

Nasjonal undersøkelseVenstrelederen kom med pels-utbruddet sitt fordi avisen Nationen presenterte en Sentio-undersøkelse om nordmenns forhold til pelsdyrhold. Den viser at et flertall på 56 prosent av befolkningen nå sier nei til pelsdyrhold. Det fikk statsviter og professor Frank Aarebrot til å konkludere med et dyrevernerne har vunnet.

Sørlandet skiller seg ut

Samtidig skiller Sørlandet seg ut i undersøkelsen. Sørlandet er den landsdelen der færreste ønsker å forby pelsdyrhold. Godt over 40 prosent ønsker at det ikke skal forbys.

Menn er mye mer positve til pelsdyrhold enn kvinner, og de over 60 er altså den eneste aldersgruppen hvor flere ønsker å fortsette med pelsdyrhold enn forby det. Fjerner man vet-ikke gruppen blir det litt over halvparten som vil fortsette med pelsdyrhold.Det er nå Skei Grande summerer gruppene hun synes det blir litt rart, fordi hun altså legger til grunn av sørlandske menn over 60 ikke er i kundegruppen for pels. Hva mener du?