KOMEDIE

Storbritannia 2016

Tillatt for alle

For 15 år siden ble Helen Fieldings boksuksess «Bridget Jones’s Diary» filmatisert for første gang, og både den og oppfølgeren som kom i 2004, ble godt mottatt av både publikum og kritikere. Nå er hun tilbake, 43 år gammel, mange kilo lettere, røykfri, med litt flere smilerynker, men fremdeles sjarmerende, og fremdeles singel.

Bridget Jones (Renée Zellweger) har liksom ikke helt fått det til på privaten , men jobbmessig går det ganske bra. Skjørtejegeren Daniel Cleaver (Hugh Grant), er antatt død i en flystyrt passende nok i «bushen», og i rollen som storsjarmør har de hentet inn Patrick «McDreamy» Dempsey i rollen som Jack, Mr. Darcys (Colin Firth) motpart i kampen om Bridgets gunst.

Bridget har aldri helt kommet over Mr. Darcy , og når han dukker opp på Cleavers minnestund, blusser følelsene opp igjen, men hun lar seg samtidig også sjarmere av den kjekke Jack, og da hun plutselig er gravid vet hun ikke hvem av dem som er faren.

Filmen er lett underholdning med et par ganske så morsomme scener. Det som trekker ned er at handlingen blir lite nyskapende og fantasiløs. De koker suppe på den samme 15 år gamle kålen, men uten én viktig ingrediens — Hugh Grant. Uten ham blir det rett og slett for klissete og for mye føleri.