KRISTIANSAND: — Jeg gleder meg utrolig mye. Jeg har vært på by:Larm før, men aldri med eget stoff, sier Marte Wulff til fvn.no.

Kristiansandsjenta er en av de første artistene som er klare for den prestisjetunge festivalen. I konkurranse med drøyt tusen innsendte demoer ble Wulff plukket ut sammen med 30 andre demoband. Antallet demoartister er bortimot halvert fra tidligere år.

— Det var veldig overraskende at jeg ble plukket ut, særlig med tanke på at de reduserte demoartistene, sier hun, og røper at det var demoer av låtene «Carousel of Love» og «Run» som fikk juryen til å invitere henne til Tromsø.

Sammen med Thom Hell

— Du danket ut tusen andre band. Fornøyd?

— Sier du det? Så kult! Det visste jeg faktisk ikke. Det er ikke verst. Kan hende at jeg skilte meg ut, sier 24-åringen.

Wulff har tidligere deltatt på by:Larm sammen med Thom Hell. Denne gang håper hun imidlertid at artistene skal få mer oppmerksomhet på «bransjetreffet».

— by:Larm prøver vel med reduseringen å gå mer tilbake til utgangspunktet. Jeg håper det fører til at de som opptrer får den oppmerksomheten de fortjener, sier hun.

Plateklar

Wulff har i sommer hatt stor suksess med låten «Carousel of Love», som har surret og gått i tv-reklamene til Cubus. For tiden holder hun med aller siste finpuss på debutplata. Den slippes 9. januar, nøyaktig en måned før by:Larm går av stabelen.

— Plata blir ganske variert. Carousel of Love skiller seg ut. Det blir et høyere tempo enn det jeg opprinnelig hadde regnet med.

— Regner du med å få promotert plata på by:Larm?

— Vi får se. Man kan jo risikere å bli fullstendig oversett hvis man ikke gjør en god jobb under festivalen.

Wulff opptrer i programmet «Morrakvisten» på TVSør lørdag.