OSLO: Halvorsen vitnet selv i rettssaken mot John Waagaard som er tiltalt etter at han kastet en kake på finansministeren i fjor. Halvorsen synes ikke kakestuntet skapte debatt, slik Waagaard ønsket, men heller bidro til å skape avstand mellom norske politikere og velgerne.

– Det som ble helt åpenbart for meg, er at finansministerens sikkerhet ikke er min privatsak. Sikkerheten rundt meg er annerledes enn før den hendelsen, sa Halvorsen i retten.

Den 24 år gamle odelsgutten og BI-studenten Waagaard ble så provosert over at SV-eren Kristin Halvorsen ble finansminister i regjeringen Stoltenberg i fjor høst, at han kastet en bløtkake i bakhodet hennes dagen hun tiltrådte.

Selv om Kristin Halvorsen sier at hun ikke ble spesielt preget av hendelsen, beklager hun konsekvensene saken har fått for hennes bevegelsesfrihet.

John Waagaard er tiltalt etter straffelovens paragraf 99, som omhandler forsøk på hindre en statsråd i gjøre arbeidet sitt. Paragrafen, som opprinnelig er fra 1902, ble endret i 2000. Den har aldri vært lagt til grunn i en rettskraftig dom. Waagaard er også tiltalt for legemsfornærmelse etter kakekastet.