Størst er motstanden i Spania, der hele 91 prosent ifølge den siste meningsmålingen sier et rungende nei til krig mot Irak.Det står i skarp kontrast til statsminister Jose Maria Aznars sterke støtte til Bush-administrasjonens krigsplaner.

I Østerrike sier 85 prosent nei til krig, mens krigsmotstanden er på 81 prosent både i Sverige og Luxembourg, viser en meningsmåling EOS Gallup har gjennomført.

I Danmark og Italia sier 79 prosent nei til krig, i Finland 78 prosent, i Irland 77 prosent og i Portugal 72 prosent, viser målingen som er gjengitt av BBC.

Krever veto73 prosent av franskmennene mener samtidig at landet om nødvendig må bruke vetoretten i FNs sikkerhetsråd for å stanse en krig mot Irak, viser en fransk meningsmåling.

I Tyskland er også krigsmotstanderne i flertall, og utgjør over 70 prosent, skal man tro de siste meningsmålingene.

57 prosent av tyskerne ser på USA som "en nasjon av krigshissere", viser samtidig en måling uført av Forsa. Bare 6 prosent av tyskerne tror president George W. Bush ønsker å "bevare freden".

Motstand i østBlant østeuropeere er støtten til en krig mot Irak også svært lav, viser meningsmålinger utført av Gallup International.

Selv om FNs sikkerhetsråd skulle vedta å gå til krig mot Irak, vil bare 38 prosent støtte en slik krig i Romania, 28 prosent i Bulgaria, 23 prosent i Russland og 20 prosent i Estland, viser målingen.

Britene skiller seg utStorbritannia skiller seg derimot ut, selv om flere briter ser på USA som en større trussel mot verdensfreden enn Saddam Hussein, viser en fersk meningsmåling.

Ifølge målingen som er utført for Channel 4 mener 32 prosent av britene at USA er den største trusselen mot verdensfreden, mens 27 prosent mener at Saddam Hussein er det. Like mange — 27 prosent - ser på Nord-Korea som den største trusselen.

62 prosent av de spurte i Channel 4s måling støtter likevel en krig mot Irak, selv om en eller flere av de faste medlemslandene i Sikkerhetsrådet skulle nedlegge veto.

For mindre enn en måned siden sa 58 prosent av britene nei til krig, men målingene spriker.

Statsminister Tony Blairs sterke støtte til USAs krigsplaner har ført til velgerflukt fra det britiske arbeiderpartiet, som nå har lavere oppslutning enn på over ti år, viser en måling.

Partiet har i dag en oppslutning på 35 prosent, mens de konservative har en oppslutning på 34 prosent.