Aktor, statsadvokat Johan Øverberg, hadde lagt ned påstand om seks og et halvt års fengsel for 18-åringen som også Oslo tingrett anser som hovedmannen bak den massive volden Kjetil Rusvik ble utsatt for fredag 7. januar i år. Aktor hadde lagt ned påstand om seks års fengsel for de to andre tiltalte.Retten fester ikke lit til hovedmannens forklaring i retten om det han foretok seg utenfor og inne i bussen på Holmlia den skjebnesvangre kvelden.

Retten finner det bevist at alle de tre mennene deltok i eller medvirket til voldsutøvelsen mot Rusvik utenfor og inne i bussen. Retten finner det bevist at den 18 år gamle hovedmannen tok løpefart på bussholdeplassen og sparket Rusvik i hodet, og at han deretter kneet Rusvik mens han holdt hodet hans mellom hendene. Retten legger til grunn at slagene og sparkene Rusvik ble påført utenfor bussen var kraftige og uprovosert og ble utført for å skade Rusvik. Retten mener summen av den volden Rusvik ble utsatt for, førte til den varige hjerneskaden han nå har fått og som har gjort ham til pleiepasient resten av livet.

Retten finner det også bevist at de tre mennene deltok i ranet av Rusviks lommebok. De tre mennene har alle nektet for dette, men retten fester ikke lit til forklaringene deres.

De tre mennene er dømt til å betale Rusvik en erstatning på til sammen 3.250.000 kroner, hvorav 3 millioner er menerstatning og erstatning for fremtidige utgifter og 250.000 kroner er oppreisning. (©NTB)