De to algerierne Kahled Serai og Yamine Bouhrama ble i perioder overvåket i Norge fra 2004 og fram til arrestasjonen i Italia i november 2005, skriver Aftenposten. Bouhrama beskrives som gruppens organisator, med omfattende terroropplæring i al-Qaida-tilknyttede treningsleire i både Afghanistan, Georgia og Tsjetsjenia.

Sjefen for Politiets sikkerhetstjeneste (PST) Jørn Holme opplyser til avisen at det ble påvist kontakt mellom de to algerierne og ti andre nordafrikanere i Oslo med ulovlig opphold i Norge. PST varslet Politiets utlendingstjeneste, og de ti ble sendt ut av landet. Det ble også påvist en forbindelse mellom terrorcellen og en falskner som senere ble avslørt i Oslo.

Nå er de to dømt i Napoli sammen med en tredje algerier, Mohamed Larbi, til seks års fengsel. Dommen omfatter både planlegging av internasjonal terrorisme, organisering av ulovlig arbeidsinnvandring og dokumentfalsk.

De tre mennene ble pågrepet med flybilletter til Norge i lommen. Målet var trolig nok en gang terrorcellens skjulested i Oslo. Der hadde de oppholdt seg flere ganger, tilsynelatende uten å vite at PST overvåket dem. (©NTB)