USA 2010

Regi: Jon Favreau

Skuespillere: Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Gwyneth Paltrow, Mickey Rourke

Sensur: 11 år

Egnethet: Ungdom/voksen

Denne oppfølgeren som har ordinær premiere på på Fønix i morgen, er av mange like etterlengtet som våren. Den første «Iron Man» ble lansert i USA sommeren 2008. Den bygger på den smått legendariske tegneserien om superhelten «Iron Man». Denne toeren er også skapt av regissør Jon Favreua («Zathura», «Elf», han er også kjent som manusforfatter og skuespiller). Iron Man spilles, som i eneren, av Robert Downey Jr. (sist sett som Sherlock Holmes).

I den første filmen ble hele verden kjent med at det er industrimagnaten Tony Stark som er superhelten Iron Man. Den amerikanske regjeringen mener at Stark bør overdra Iron Man-drakten til dem. De anser den for å være et våpen. Samtidig arbeider en meget dunkel eksistens av russisk herkomst (Mickey Rourke) med et ødeleggelsesvåpen basert på Starks teknologi. Målet hans er i første omgang Stark selv.

Dermed er det lagt i kakkelovnen for mye larm og leven. Drastisk mye larm og leven.

Heldigvis er en del av denne larmen krydret med humor og ironi. Vel, ikke av det mest subtile slaget, men nok til at det til dels voldsomme effektmakeriet ofte har et forsonende anstrøk.

Gwyneth Paltrow og Scarlett Johansson er med. De utviser begrensede sider av sine skuespillertalenter, men begge får vist at de tar seg godt ut i kjoler. Og Scarlett overbeviser stort i nærkamp.

Mickey Rourke? Som alltid stjeler han showet i de scener han medvirker i. Og nesten, men bare nesten, stjeler han hele filmen også.