Blackhat

Action/krim/drama/thriller

USA 2015

Aldersgrense: 15 år

Regissør Michael Mann har en rekke store filmer bak seg, filmer med nerve og som suger deg inn — ”Blackhat” er ikke en av dem.

Filmen handler i grove trekk om en cyberkriminell som får et kjernekraftverk i Kina til å eksplodere, og som hacker seg inn på Wall Street-børsen ved hjelp av et lite tastetrykk på PC-en. Han har helt klart flere skumle tastetrykk i fremtidsplanene, så USA og Kina må samarbeide. Og de klarer seg heller ikke uten hjelpen fra den straffedømte hackeren Nick Hathaway (Chris Hemsworth). Klarer han å fange cyberskurken, får han sin frihet. Jakten leder dem til et cybernettverk som opererer gjennom Chicago, Los Angeles, Hong Kong og Jakarta.

På papiret ser det hele ganske bra ut , men i virkeligheten er det en rotete smørje som ikke engasjerer - bare forvirrer. Og på samme tid som det brukes for mange faguttrykk som gjør det vanskelig å henge med i handlingen, fremstår det amatørmessig og lite troverdig. Til tider minner filmen faktisk om ”Tron” fra 1982, noe som ikke funker i 2015. Chris Hemsworth er også lite troverdig i rollen som superhacker. Ikke for å spre fordommer, men hvor mange datagenier ser ut som olympiske guder? Skivebom for Michael Mann på alle plan, styr unna.