Det bekreftet kulturdepartementet overfor NTB fredag ettermiddag. Departementet hadde da mottatt en bekreftelse fra idrettsforbundet om at man har samme forståelse av den siste versjonen av ordlyden i det omdiskuterte punktet.

Initiativet til det omtalte oppropet tok kulturminister Linda Hofstad Helleland på et møte mellom departementet, idrettsforbundet og Antidoping Norge tidligere denne måneden. Målet var å styrke Verdens Antidopingbyrå (WADA).

Fredag skrev VG at departementet reagerte sterkt på at idrettsforbundet, som fikk tilsendt departementets utkast for gjennomlesning, hadde gjort endringer og deretter, ifølge Helleland, lagt det fram som sitt eget initiativ.

Endringene i dokumentet omhandlet punktet som berørte WADAs rett til å sanksjonere mot idrettsorganisasjoner og antidopingbyråer som ikke overholder regelverket.

— Etter at vi sendte vår uttalelse til idrettsforbundet, tok de ut det punktet, og det var en avgjørende formulering for meg, understreket kulturministeren overfor NTB fredag. (©NTB)