Langen veide 35 kilo og målte hele 198 centimeter. Foto: Privat

— Det var litt av et kick! Jeg har omtrent ikke sovet i natt. Aldri har det blitt fisket opp en så stor lange fra en plattform før, mener han.

Peter Arambasic er fra Østerrike, men har bodd i Kristiansand i over 30 år. Nå jobber han som kokk på plattformen Statfjord C i Nordsjøen. Onsdag droppet han den daglige treningsøkten, og tok heller med seg fiskeutstyret ut på plattformen. Det angrer han ikke på i dag.

Langen veide 35 kilo og målte hele 198 centimeter. Foto: Privat

— Vi har egne fiskesneller som ligger på plattformen. I starten fikk jeg bare noen små sei, men så skjedde det noe. Jeg trodde at snøret hang seg fast, etter som det av og til skjer, sier Arambasic og fortsetter:

- Snøret satt fast

- Jeg var helt sikker på at det var en eller annen ting som hadde satt seg på kroken, men så rykket det plutselig til. Hva var dette for slags monsterfisk?

Han forteller videre at han aldri har opplevd lignende, og at han var svært nervøs. Han dro snøret opp meter for meter, og dermed kom det en gigantisk lange til syne.

— Hva skulle jeg gjøre? Hvis jeg begynte å dra, ville den falle av. Det er 40 meter fra havoverflaten og opp til plattformen. Fra havbunnen og til overflaten er det 150 meter, sier han engasjert og tilføyer:

— Jeg festet snella, tok kontakt med kontrollrommet, og fikk en kollega til å komme ned. Det tok én time fra da jeg fikk napp til vi fikk fisken opp på plattformen.

I 2012 fikk Arambasic en makrell på 1,4 kilo Topdalsfjorden. Les reportasjen her!

35 kilo

Fiskeren fra Kristiansand er 1.84 høy, og måtte se seg slått av langen som ble målt til hele 198 centimeter.

- Den veide 35 kilo! Det er utrolig stas. Aldri har noen fanget en så stor lange fra plattform i Nordsjøen. Jeg har sjekket litt på verdensbasis også - og det er faktisk den lengste langen som har blitt fisket på denne måten. Det er jo verdensrekord.

Han forteller til Fædrelandsvennen at fangsten er et hett tema på plattformen.

- Sensasjonelt

— Det er mange som snakker om det i dag. Det første jeg tenkte da jeg så fisken, var at jeg ikke kom til å få sove dersom jeg mistet den. Deretter sendte jeg nok en liten bønn opp til de høyere makter om at den måtte bli værende på kroken, ler han.

Arambasic har vært interessert i fiske helt siden barndommen. Hjemme i Kristiansand tar han seg ofte en tur med sjekta i skjærgården.

— Her på plattformen er fiske en fin avkobling fra arbeidet. At jeg skulle få oppleve dette er helt vilt. Jeg kommer til å huske den dagen resten av livet.