Mens jeg skrev om hvordan Sørlandet har blitt prioritert av dagens regjeringimøtegår ikke representantene dette på noe punkt. Istedenfor kommer de med de samme automatiserte angrepene fra Arbeiderpartiet sentralt.En klarere innrømmelse over at de rødgrønne ikke prioriterte Sørlandet er vel knapt blitt gitt, og må være spesielt pinlig for Henriksen da hun var representant for Ap under den siste rødgrønne perioden. At Ap aldri har prioritert Sørlandet, er en kjensgjerning.

Bruker sine krefter på omstilling

I motsetning til Arbeiderpartiet har jeg ikke noe imot å snakke om faktisk politikk, og svarer med glede på de angrepene de prøver seg på.

Det er helt riktig at vi har større ledighet enn på lenge på grunn av fallet i oljeprisen. Å si at det er tidenes høyeste ledighet er for øvrig feil, fordi man ikke tar hensyn til befolkningsveksten. Det har heller aldri vært så mange i arbeid som nå.

Les også :

Les også :

Likevel skal man ta svingningene i økonomien alvorlig. Selv om oljeprisen er utenfor Høyres — og tror det eller ei, men også Arbeiderpartiets - kontroll, er det en ting som skiller oss. Istedenfor å kritisere forhold utenfor politikeres kontroll, bruker regjeringen sine krefter på omstilling, aktivitet og nye arbeidsplasser.

Når det kommer til oljepengebruken: Det er helt korrekt at regjeringen bruker suverent mest oljepenger av noen regjering noensinne i Norge. Det kommer av to forhold: Oljefondet har aldri vært større og at regjeringen fører motkonjunkturpolitikk.

Det representantene ikke opplyser er at under åtte rødgrønne år slo også oljepengebruken alle daværende rekorder og de rødgrønne slo sin egen rekord hvert år. For å stjele representantenes innledning: «Bedre hadde det vært med litt fakta».

Et takk for sist fra Arbeiderpartiet

Under finanskrisen var heller ikke Norge rammet av verken høyere arbeidsledighet eller sviktende oljepris. Krisen var noe som skjedde i finansmarkedene. Ap brukte allikevel rekordmye oljepenger for å bekjempe effektene av noe som vi da ikke kjente. Høyre stemte sammen med dem. Nå har vi en oljekrise som slår direkte inn i norske arbeidsplasser og regjeringen fører motkonjunkturpolitikk, men får kritikk for å ta ansvar. Litt av et takk for sist fra Arbeiderpartiet.

Det kan også konstateres at fra de fleste økonomiske miljøer får regjeringen skryt for sin motkonjunkturpolitikk.

Det kan for øvrig bemerkes: i fjor brukte regjeringen 2,8 % av oljefondet, altså langt under handlingsregelen. I revidert budsjett for 2009 - for må møte finanskrisen - brukte de rødgrønne oljepenger tilsvarende 5,9 % av oljefondet. Hukommelsen lenger tilbake enn til da Høyre og Frp tok over har tydeligvis sviktet for representantene.

Bompengeinnkreving. Denne er også rekordhøy og det henger naturligvis sammen med at regjeringen bygger rekordmye vei. Rekordmye vei bygd medfører nødvendigvis rekordmye bompenger inn. Frp ønsker ikke at det skal innkreves bompenger, men har ikke fått gjennomslag for det i regjering eller på storting. Det er slik demokratiet fungerer. Også Arbeiderpartiet stemmer for dette.

Vekstfremmende skattekutt

Til beskyldningen om at Høyre ikke fører en ansvarlig økonomisk politikk er det bare å si at Høyre leverer vekstfremmende skattekutt, oljepengebruken er godt innenfor handlingsregelen, Frp har ikke fått «sprengt» handlingsregelen som mange var redd for, regjeringen fører en aktiv motkonjunkturpolitikk for å dempe effektene av oljekrisen, en politikk som kan se ut til å ha stagnert veksten i arbeidsledigheten. Beskyldningen om uansvarlighet faller på sin egen urimelighet.

Innlegget er forkortet. Red.