Kvinnen har kalt seg «Anastasia Jerusalem», men er av politiet blitt identifisert som Mari Carmen Arocas (45) fra den spanske byen L'Alcudia. Lørdag ble hun sendt hjem fra Bergen.— Hun ble ledsaget på flyreisen fra Bergen til Alicante lørdag av to polititjenestemenn og en psykiatrisk sykepleier. Flyreisen forløp uten problemer og i Alicante ble Mari Carmen Arocas tatt vel imot av helsepersonell, opplyser informasjonsrådgiver Trygve Hillestad i Hordaland politidistrikt i en pressemelding.

Tobarnsmoren forsvant for to og et halvt år siden fra hjembyen L'Alcudia. Selv har hun overfor norsk politi hevdet at hun er prinsesse av Jerusalem, og at hun ble invitert til Norge av en prins. Hun ble først pågrepet av politiet i Oslo 15. juli. Deretter ble hun løslatt mot meldeplikt. 6. november ble hun pågrepet av politiet i Bergen fordi hun ikke hadde overholdt meldeplikten. Siden har hun hatt tilhold i Bergen fengsel mens politiet har forsøkt å finne ut hvem hun er.

Hun ankom Norge uten reisedokumenter og uten identitetspapirer. Ved å sammenligne fingeravtrykkene hennes på et ID-kort i Spania med fingeravtrykk tatt i Bergen, ble mysteriet rundt henne endelig løst.

Politiet i Bergen har samarbeidet med den spanske ambassaden i Oslo og ordfører Francesc Signes i L'Alcudia om et opplegg for hjemsendelse og ivaretakelse av kvinnen. (©NTB)