— Min første skikkelig alvorlige tabbe er hentet fra 90-tallet, og jeg var 17-18 år gammel. En god venninne hadde hatt bursdagsfeiring, og det var en vidunderlig smeigedag i Nupen. Stemningen var god, og latteren satt innmari løst.

Ble arrestert

Denne varme sommerkvelden var jeg vennlig og kjærlig innstilt til livet. Det lå mitt hjerte nært å bidra til trivsel hos mennesker i alle mulige situasjoner. Så da en politibil kom kjørende nedover Markens, føltes det som den naturligste ting i verden å muntre opp politifolkene med litt kjærlighet, sier Mira Svartnes Thorsen, kulturkonsulent i Kvinesdal og partner i musikkselskapet Karmakosmetix Music i Kristiansand.

- Hvordan gjorde du det?

— Jeg spankulerte mot bilen og danderte meg selv lekkert på panseret. Hva som siden skjedde, kunne jeg aldri sett for meg. Politibetjentene spratt ut av bilen og begynte å stille meg sinte spørsmål. Jeg ble litt snurt og svarte frekt. Da fikk jeg på meg håndjern og ble plassert i baksetet på tjenestebilen. Etter en kort kjøretur tilbrakte jeg de neste ti timene på glattcelle. Det neste jeg så av blå himmel var klokka sju neste morgen, da jeg tuslet slukøret ut fra kjelleren på politihuset.

Følte seg dum

- Hvordan følte du deg i det øyeblikket?

— Jeg følte meg litt urettferdig behandlet. Og så følte jeg meg veldig dum. Det er det mest traumatiske jeg har vært med på i hele mitt liv.

- Men du kan le av det i dag?

— Å, ja ja! Nå er det bare morsomt.

- Angrer du?

— Angrer og angrer... Jeg følte meg i alle fall skamfull etterpå. Jeg må få med at jeg har møtt veldig mange hyggelige og trivelige politifolk siden.

Utfordrer Annabelle Despard, forfatter, til å fortelle om en tabbe neste uke.