Optimismen er tilbake i Bergen etter Erik Huseklepps retur. I landslagsspillerens første hjemmekamp møtte det opp over 15.000 tilskuere, tre tusen mer enn tilskuersnittet, og hjemmefansen har igjen begynt å synge at «gullet ska hem». Med seieren passerte rødtrøyene Haugesund på tabellen.

Haugesund har til gode å vinne i Bergen og klarte det heller ikke denne gangen. Jostein Grindhaugs mannskap kom bak 0-3 etter en time, men to mål av toppscorer Nikola Djurdjic skapte spenning mot slutten. På overtid fikk innbytter Pontus Engblom muligheten til å snyte hjemmelaget for poeng, men skuddet ble blokket.

Det var to offensive lag som sørget for en underholdende kamp. Allerede i åpningsminuttene var hjemmelaget frempå etter samarbeid mellom Erik Huseklepp og Kim Ojo. Alexander Søderlund og Nikola Djurdjic var også en konstant trussel på motsatt side. Markus Jonsson var farlig frempå på corner etter en halvtimes spill, og det var ikke ufortjent at vertene fikk det første målet.

Etter 38 minutter kombinerte hjemmelaget på mesterlig vis, og Bentley fant alltid offensive Birkir Már Sævarsson på høyresiden. Islendingens flate, harde innlegg gikk forbi alle gjesteforsvarerne, og Amin Askar kunne enkelt bredside inn ballen fra kort hold.

Begge lag fortsatte å jakte scoringer etter hvilen. Vegard Skjerve var svært nær utligning etter en snau times spill, men Piotr Leciejewski klarte så vidt å avverge. Bergenserne stormet direkte i angrep hvor Kim Ojo og Birkir Már Sævarsson sto for forarbeidet. Fredrik Nordkvelle stakk mellom to forsvarsspillet og trillet ballen i hjørnet. (©NTB)