KRISTIANSAND: — Det føles veldig godt, og det var veldig gøy, sier Pål Rake til Fædrelandsvennen.

Egersunderen som har gjort sørlending av seg imponerte stort med "Månemannen" under "blind audition" i The Voice sist fredag. Denne fredag var det klart for duell med Audun Rensel, og mentor Espen Lind hadde valgt Anne Grete Preus sin låt "Når himmelen faller ned".

— Det var veldig bra. Espen har lagt godsiden til på det, og det er et godt tegn. Han ga meg en sjanse der. Jeg tar det som en kompliment. Jeg tror vi er på bølgelengde nå, og vi skjønner hvor vi vil. Jeg tror han bryr seg om at det skal gå bra med meg i konkurransen. Det tyder på at jeg gjorde et riktig valg av mentor, selv om det ikke var veldig gjennomtenkt da jeg gjorde det, sier Rake.

Stående applaus

De to artistene leverte til stående applaus fra publikum, samt fra mentor Espen Lind. Også de andre mentorene ble imponert.

— Det var så vakkert. Jeg ble virkelig rørt, jeg ble litt satt ut faktisk. Hvorfor dere har blitt satt opp mot hverandre fatter jeg ikke, for dere er så sterke begge to, sa Lene Nystrøm.

— Det er veldig vanskelig å velge mellom to sangere som begge har så vokal autoritet i en sånn låt. Det blir mer en smakssak. Jeg synes det var forfriskende å høre denne sangen med en ny dialekt, og derfor ville jeg valgt Pål, sa Sondre Lerche.

Lind valgte Rake

Og Espen Lind valgte å lytte til rådet fra kollega Lerche, og tok med seg Pål Rake videre i konkurransen.

— Jeg er fryktelig stolt. Dette var helt fenomenalt, det var dødsbra. Dere gjorde en kongejobb begge to. Jeg kunne fint forsvart å ha med begge videre. Men i og med at jeg må gjøre et valg, så må jeg si at den som går videre i dag, det er Pål, sa Lind.

Begge videre likevel

Rensel fikk derimot et plaster på såret. Lene Nystrøm benyttet seg av muligheten til å "stjele" ham, og dermed er også han videre i konkurransen.

— Jeg er veldig glad for at både Pål og Audun gikk videre. Begge fortjente å gå videre, sa Lind.

— Det som er bra med denne greia, er at begge duellantene gikk videre. Vi skal gjør en duett, og ikke en duell. Vi skulle løfte hverandre opp, sier Rake.

Ett steg unna finale

Etter duellen er det klart for "knock out"-runder i The Voice.

— Da har vi hver sin låt, i stedet for å synge duett sammen på en låt. Går jeg videre derfra, er jeg klar for livesendingene. Så det er ett steg igjen før jeg eventuelt blir finalist, sier en lykkelig Rake.