Siden rettssaken ble avsluttet før sommerferien, har Anders Behring Breivik brukt mye tid på kontordelen av cellen på Ila fengsel til å skrive, skriver VG.

Selv anslår Breivik at han bruker åtte-ti timer hver dag på å skrive brev, opplyser hans forsvarer Vibeke Hein Bæra. To av brevene han har sendt, har ifølge VG samme innhold, bortsett fra at navnet på mottakeren er endret. I brevet framgår det hvordan massedrapsmannen vil gå fram for å nedkjempe verdiene i det norske samfunnet.

Breivik skriver at han har en plan om å skrive tre bøker: en om terrorangrepet, en om ideologien og en om framtiden.

Han ønsker dessuten å etablere et nettverk for ekstremister utenfor fengselsmurene som skal bære navnet Conservative Revolutionary Movement. Han ser for seg at gruppa skal bestå av 50 høyreekstreme aktivister. Han vil dessuten opprette et fengselsnettverk.

— Vi ser hva han skriver nå, og har jobbet med å finne ut om vi skal se dette i en kontekst med de handlingene han har begått og med manifestet konkret. Det har vi nå fått bekreftet av justisdepartementet at vi kan, sier fengselsdirektør Knut Bjarkeid i Ila fengsel. Han vil ikke kommentere om det nå er foreløpig stans i utsendelsen av brevene.

Selv har Breivik mottatt nærmere 600 brev i tiden på Ila, skriver VG. (©NTB)