United hadde gullet i lomma helt til Sergio Agüero klinket inn matchvinnermålet for City tre minutter på overtid. Det skjedde etter det som trolig var den mest dramatiske ligainnspurten i engelsk fotballhistorie.

City-supporterne stormet banen etter å ha fått gullet de hadde ventet på siden 1968. De måtte lide seg gjennom 94 nervepirrende minutter, men kunne til slutt slippe jubelen løs.

De himmelblå tok oppskriftsmessig ledelsen ved Pablo Zabaleta i første omgang, men etter hvilen ble det full dramatikk i Manchester. Først utlignet Djibril Cissé for QPR. Deretter ble kaptein Joey Barton utvist, men det hindret ikke London-laget i å ta ledelsen ved Jamie Mackie etter 65 minutter.

City stanget og stanget, men så ikke ut til å lykkes før to innbyttere ble avgjørende i tilleggstiden. Edin Dzeko satte inn 2-2 ett minutt på overtid, mens Mario Balotelli hadde målgivende pasning på Sergio Agüeros verdifulle scoring.

I Sunderland gjorde Manchester United jobben ved å vinne 1-0 i en kamp der Wayne Rooney ble matchvinner. Seier var imidlertid ikke nok. Manchester-lagene endte begge på 89 poeng, men City vant med åtte plussmål flere enn naboen. (©NTB)